Hoppas ni haft en mysig julhelg! Nu blir det lite julledighet för mig och familjen, hoppas på både långpromenader, skridsko, skidåkning och att kanske ta mig tid för bokläsning…men blir ju säkert något litet pyssel! Idag bjuder jag på ett collage med Nyårsdesserter.
Nyårsdesserter
Oftast tycker jag det är roligast att servera en dessert i portionsbitar, och gärna lite mindre än vad gästen orkar äta. Det är bättre att göra en riktigt liten portionsbit och ha flera i reserv i köket. En paj eller brownie i en större fyrkantig form, räcker till massor av dessertbitar. Det är också väldigt enkelt att förbereda och t.o.m. frysa in i småbitar i frysen. Här har jag samlat flera recept som har blivit klara dessertfavoriter för oss. Panacottor, chokladmousse, brownies och hemgjord ”lättfixad” glass funkar ju alltid!
Nyårsdesserter i glas
Det är ju himla smart att göra desserten i fina glas! Pannacotta och chokladmousse är verkligen hur bra som helst! Dessa två recept brukar jag nästan alltid använda:
⭐️ Morbergs chokladmousse – Viktigt vispa inte grädde för hårt och tag lite grädde i taget i chokladsmeten. Det står inte så tydligt i receptet, men jag har gjort den massvis av gånger och den är riktigt god. Jag tycker att den funkar med vilken choklad som helst, både blockchoklad, dyr choklad, Marabou choklad, ta det du har hemma!
⭐️ Pannacotta med vaniljsmak – ett himla enkelt recept!
Hoppas ni hittar något gott att göra till Nyår! Ni hittar fler recept under katergorin Desserter och även Godis i Receptmenyn.
Gott Nytt år! Kramar 💖 Katarina