Hemgjord bananglass

Hemgjord bananglass

Hemgjord bananglass

Glass är helt klart en favoritefterrätt! Bananglass kan vara svårt att få tag på i affären, så här har jag hittat ett enkelt recept hur du kan göra din egen hemgjorda bananglass! Den blir t.om. lite nyttig när det bara är naturliga ingredienser i smeten. Servera glassen i små glasburkar, toppa med nutella, maränger, skivade bananer, hackade nötter och en klick grädde om man gillar det! Smakar som bananasplitt, med mycket banansmak! Kombinationen med nutella är verkligen underbar! Färgen på glassen kanske inte är den vackraste, men med tillbehören blir det en fin efterrätt och helt naturlig och hemgjord!

Hemgjord bananglass

Hemgjord bananglass

Det här glassrecepten har jag hittat hos Glassriket, glassen är endast gjord på bananer, mjölk och smör, så det är lite ovanligt, men blev otroligt gott!

Ingredienser:

  • 4 dl mjölk
  • 1,25 dl strösocker
  • 8 äggulor
  • 2 mogna bananer
  • 4 msk smör

Gör så här:

  1. Blanda mjölk och socker i en kastrull, sjud upp till det börjar småbubbla. Dra då bort från plattan. Vispa äggulorna. Häll under omrörning den varma sockermjölken över äggulorna.
  2. Häll sedan tillbaka i kastrullen och sjud tills smeten tjocknar, ca 82 grader. Inte högre – då blir det äggröra istället för glass.
  3. Mixa ihop banan och smör. Blanda sedan ner glassmassan in bananröran och låt det stå i kylskåp minst fyra timmar. Rör om ordentligt innan du häller glassmeten i glassmaskin.
  4. Har du ingen glassmaskin ställer du in smeten i frysen i fyra timmar. Rör om minst tre gånger i timmen, annars blir glassen isig.

Hoppas ni gillar den! Trevlig helg!

Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top