Brownies – 2 olika desserter

Brownies

Brownies – 2 olika desserter

Brownies är ett så himla bra bakverk! Lättbakat, gott och kan serveras i små bitar som räcker till många. Idag bjuder jag på två olika serveringstips…en barnvänlig med bananasplit-variant och så en bärdröm!

Brownies

Banansplit Brownie –  Chokladbrownie toppad med Nutella, skivade bananer, marängkross, marchmallows och grädde.

Brownies

Bärdröms Brownie – Chokladbrownie med rårörd hallonsås, toppad med grädde, hallon och vinbär

Brownies

Brownies -recept

Recept på Brownies finns det många av, det här kommer från Leilas bok ”One more slice”. Jag halverade receptet och gjorde hela brownien i en liten fyrkantig form som är 20 x 20 cm (en bra form som passar till mycket).

Ingredienser (till en hel plåt, jag halverade detta recept)

350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl

Brownie – Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör coh strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll denm med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Jag tycker den blir som bäst om den varit i kylskåpet och blivit riktigt kall. Då kan man skära fina rutor av den kladdiga kakan.

Bananslit Brownie:

Dekorera varje ruta med en klick nutella, några skivor banan, smula en maräng, strössla marschmallows över hela. Spritsa en klick grädde vid sidan, klar att servera!

Bärdröm Brownie:

Tina hallon i en kastrull, rör ner lite socker och låt svalna. Häll hallonsåsen som en spegel och lägg rutan på mitten av tallriken. Spritsa en gräddklick och dekorera till sist med några färska eller frysta hallon och vinbär.

Brownies

Lycka till med dagens dessert! Jag som skulle starta med ett nyttigt år…blir ofta precis tvärtemot…men det är ju långt till bikinisäsongen! ?

Ha en kul lördag!

Kram Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen