Rice krispies bakelser

Rice krispies bakselser

I helgen bakade jag de här underbara bakelserna! Inte de mest perfekta och vackraste jag har gjort…men familjen gillade  dem verkligen. Kombinationen av krispig maräng, smaskig vaniljkräm, fluffig grädde, toppat med färska bär och frukter! Det är som ett äta ett fluffigt moln som är sött, syrligt och krispigt!!! Lättbakat och perfekt att förbereda som efterrätt till helgmiddagen! Här kommer dagens recept: Rice krispies bakelser

Rice krispies bakelser

Rice krispies bakelser

Marängbotten
4 stycken äggvitor
spara gulorna till krämen
3 deciliter strösocker
3 deciliter Rice krispies
rispuffar

Kräm
4 stycken äggulor
1 deciliter strösocker
1.5 matskedar majsstärkelse
1 deciliter vispgrädde
125 gram smör
1 tesked vaniljsocker

Garnera med:
4 deciliter vispgrädde
Färska bär och frukter (Jag använde amerikanska blåbär, hallon, kiwi och persika

Rice krispies bakelser – Gör så här:

1) Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en blank marängsmet. Vänd ner rispuffarna.

2) Bred ut smeten till en platta, 25×35 cm, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnen torka på eftervärmen.

3) Kräm: Blanda äggulor, socker, majsstärkelse och grädde i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Tag kastrullen av värmen och klicka i smöret. Rör tills smöret smält. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.

4) Skär bottnen i bitar och klicka på kräm.

5) Vispa grädden och bred över krämen. Garnera med valfria fruker och bär

Rice krispies bakelser

Det här receptet måste ni bara testa! Vill man ha det lite syrligare, kan man enkelt byta ut vaniljkrämen mot lemoncurd, då blir det mer som en krispig Pavlovabakelse.

Lycka till! /Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top