Saffranspannacotta med hallon

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta med hallon

Pannacotta i alla varianter är verkligen en favoritefterrätt! Så enkelt att göra, kan förberedas i god tid före festen, och räcker ofta till många! Här har ni en julig variant som jag testade förra helgen! Saffranspanacotta, julig och god med en härlig kombination av lätt tinade hallon, och så florsocker på toppen för den vintriga känslan!

Saffranspanacotta

Saffranspannacotta med hallon

Det  här receptet hittade jag hos köket.se. Det är ett enkelt recept, där jag bytt ut de smulade pepparkakorna mot hallon. Det blev 8 st små glas.

2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0,5 g saffran
0,5 dl strösocker
4-5 st pepparkakor, smulade eller lätt tinade hallon

Pudra florsocker över hallon.

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull.
  3. Häll på grädde, socker och saffran och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
  5. Ta sedan bort vaniljstången och fördela saffranskrämen i portionsformar.
  6. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat.

SaffranspannacottaSaffranspannacotta

Saffranspannacotta – en supergod liten efterrätt efter det mäktiga julbordet! Sött att ha framme på gottebordet också!

Lycka till och ha en jättebra lördag!

Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Saffranspannacotta med hallon”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top