Marängbakelser

Marängbakelser

Marängbakelser

Nu är jag tillbaka efter en underbar sommar med mycket vila, sol och familjetid. Som ni säkert sett så har bloggen varit under en ovanligt lång vila…man märkar att tiden liksom går så fort när man har familj, ibland måste man prioritera dem och bara pyssla tillsammans utan en mamma med kameran på magen ?. Idag är det skolstart, och jag får lite mer tid till jobb! Himla roligt, ibland behövs det en pysselpaus…det riktigt kliar i kroppen för att få sätta igång med något nytt material! Idag startar vi med att testa ”Bakboxen junior”. Söta marängbakelser som lilla V. bakat! De blev supersöta tycker jag!

MarängbakelserMarängbakelser

Marängbakelser – med recept från Bakboxen junior. Marängkorgarna har vi piffat till med lite röd/rosa ränder.

Marängbakelser

Bakboxen Junior – Juliboxen

Vi var så nyfikna på vad Bakboxen skulle vara fylld med! Före sommaren fick jag möjligheten att prova Bakboxen som passar vuxna, och nu var det dax att få testa Bakboxen junior. Månadens tema var ”glassiga bakverk”, riktigt passande så här under sommaren! I receptboken fanns två recept det ena ”Sandwichglass” och det andra ”Marängskålar”…vi började med det enklaste receptet, Marängskålarna!

Boxen var fylld med diverse ingredienser fint förpackade i silkespapper, och bakverktygen var verkligen toppen. En glass-skopa, som kan användas till alla bakning, en återbrukbar spritspåse och en tyll. Dax att testas!

Marängbakelser

Bakdax!

Den här gången skulle vi inte lägga oss i lilla V´s bakning! Hon läste själv, satte på ugnen, delade äggen, la i alla ingredienser, pressade citron…Väldigt pedagogiskt och bra, då man tränar både finmotoriken, läsningen och matematiken…och bonus är att självförtroendet höjs! Skulle man ha yngre barn, kan man ju hjälpa till lite mer. Jag tycker att bakning nästan är det bästa pysslet tillsammans med barn! Ett gott bakverk som resultat. Glada barn = glad mamma!

Marängbakelser

Receptbok

Lättläst beskrivning, och väldigt bra träning i läsning. Om jag skulle förbättra Bakboxen junior, skulle jag lägga till steg-för-steg bilder. Det gillar alltid barn.

Baka Marängskålar

Ingredienser:

 • 2 äggvitor
 • 1 1/4 dl strösocker
 • 1/2 tsk citronsaft
 • ev. Pastafärg/karamellfärg
 • 1 1/2 dl vispgrädde eller en kula vaniljglass
 • färska bär
 • Ränder på maränger, gelefärg och tandpetare/grillpinne och spritspåse/tyll.

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 100 grader
 2. Ta fram en skål. (Det kan vara bra med en plåtskål så att det inte finns något fett i skålen). Vispa äggvitorna till hårt skum.
 3. Tillsätt citronsaften och strösockret, lite i taget. Ha i lite hushållsfärg så att smeten blir ljusrosa. (Vi använder oftast gelefärg, då jag tycker den fungerar bäst).
 4. Dax för spritsning!

Randiga marängskålar

Eftersom vi bakar ganska mycket, och storasyster gjort massor av maränger…så ville vi lägga till något extra i receptet. Ränder på maränger är så kul och effektfullt!  

Gör så här:

 1. Använd gelefärg till ränder. Tag en tandpetare/grillpinne, doppa i gelefärgen och stryk långa ränder nedifrån spritstyllen och upp mot ytterkanten. Tre ränder räcker för att få ett fint mönster.
 2. Fyll försiktigt spritspåsen med marängsmeten, börja spritsa.  Vrid påsen något för att få till mönstret.

Marängbakelser

 1. Korgar: Spritsa 10 st plattor på en bakplåtspappers-klädd plåt. Ca 5 cm i diameter…(vi gjorde våra större och något färre.)
 2. Spritsa sedan ringar på varandra som väggar på plattorna, ca 3-4 lager. (vi spritsade en ring).
 3. Då är skålarna klara, grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
 4. Sätt en sked i springan på ugnen så att alla fukt kommer ut.
 5. Fortsätt grädda i 2 timmar.

Marängbakelser

Vispa grädde och fyll skålarna med grädde eller glasskula…

Marängbakelser

Glass-skopan var verkligen en höjdare!

Marängbakelser

Randiga minimaränger

Eftersom lilla V verkligen fick in snitsen att spritsa blev det massor av maränger av resten av smeten!

MarängbakelseMarängbakelser

Kul att dekorera!

En söt bakelse som skulle passa perfekt till barnkalasen! Enkelt recept, och enkelt att förbereda. Man kan ju låta barnen dekorera sin egen bakelse på kalaset.

Marängbakelse

Hoppas ni blivit sugna att baka! Stort tack till Bakboxen att vi fått möjlighet att prova båda boxarna!

Kram Katarina och lilla V

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen