Brodera sommarblommor

Brodera

Då var det dax för finalen för mina sommarpyssel som jag skapat för CC Hobby! Ett sommarbroderi är väl underbart att ha i strandväskan! Jag tänkte att kombon att brodera en kasse är himla bra, då kan man använda den sedan när man ska ta med något till stranden eller en somrig kasse för shopping i stan. Varsågoda dagen pyssel: Brodera sommarblommor

Betalt samarbete för CC Hobby

Brodera
Sommarkasse

Brodera en sommarkasse – så roligt att brodera!

Brodera material

Sommarbroderi – material:

🌸 Broderiram artnr 219450
🌸 Broderigarn artnr 41279
🌸 Textilkasse artnr 499000

Verktyg: blyertspenna, liten sax, Broderinål med vass spets

Allt material kommer från CC Hobby

Sommarblommor

Brodera sommarkasse – gör så här:

Jag kommer att visa er bilder med enkla steg för steg tips! För att göra det ännu lättare att förstå kommer jag att visa en film på Instagram som kan vara bra att ha för att lära sig de allra enklaste stygnen. Jag har verkligen försökt att göra broderiet väldigt lättbroderat och man kan så klart lägga till och ta ifrån hur många blomrankor som helst på sommarkassen.

Rita blommotiv
1) Rita blommor, grässtrån och blad med vanlig blyertspenna på kassen. Ta inspiration från Pinterest, blomböcker, ritböcker, naturen eller rita av mitt broderi. Rita väldigt enkelt så blir det lätt att brodera.
Brodera
2) Plocka fram broderitråd, nål, sax och en broderibåge. Spänn fast bågen i kassen. OBS! tänk på att hålla isär baksidan så kassen inte sys ihop.
Brodera
3) En broderitråd består av 6 små tunna trådar. Dela tråden på hälften så att du får tre tråd. Detta är en smaksak hur tjock tråd du vill använda. Tre trådar tyckte jag passade min nål och kassen. Klipp av en ca 30-40 cm lång tråd.
Brodera
4) Jag började med att brodera alla blomstjälkar med grönt garn. Detta är helt vanliga ”Stjälkstygn” man för tråden upp och ned som en lång linje. Ni kommer att förstå när ni ser filmen. Fäst tråden med en knut på baksidan och börja sy. Fäst tråden med ett par knutar på baksidan och klipp av överflödig tråd.

🌿 Blanda gärna olika nyanser av grönt på stjälkarna.
Brodera
5) Då var det dax för andra stygnet att lära sig. Öglesöm, den gröna rankan som ni ser vid min tumme broderas först som en lång stjälksöm sedan syr man bladen. Man syr ett stygn och trär i nålen ovanifrån på tyget och för in den in nålen bladets spets. Innan man för igenom hela nålen för man tråden kring nålen, och syr upp mot stjälken igen. Ni kommer att se på filmen.
Brodera grönt
6) Här ser ni att allt grönt är broderat. Stjälkarna till vänster och höger är vanlig stjälkstygn som gjort på ett lite annorlunda sätt. När hela stjälken är klar med vanlig stjälkstygn, tar man en tråd och för tråden sicksack mellan varje stygn. På det viset blir stjälken lite kraftigare och mer synlig på kassen.
Brodera sommarblommor
7) Dax att brodera blommor! Jag valde dessa färger till mina blommor. Välj era favoritfärger! Eftersom man ritat mönstret själv, kan man rita vilka fantasiblommor som helst och göra precis som man vill! I broderitrådspaketet finns 24 färger, så det är bara att välja av alla regnbågens färger.

8) Dessa små ” Mormors glasögon-blommor” har jag först broderat med ljusblått garn med vanlig ”Plattsöm”. Dvs. man brodera upp och ned i blombladets riktning. När man är klar med det ljusblåa, fäst tråden. Tag lite mörkare blå och brodera ett stygn i mitten av varje blomblad.

9) Brodera ”Lavendel” de lila blommorna. Här har jag först broderat vanlig stjälksöm som en lila linje. Därefter kors och tvärs med stygn över den lila blomstjälken. För att få den med blomlik har jag varierat längre och kortare stygn och gjort stygnen mindre i blommans topp.

Blommor

10) Dax att brodera små ”Prästkragar” Jag valde att göra dem lite med fantasifulla och blanda ljusgula och vita blommor så att de skulle bli mer synliga på kassen. Vanlig plattsöm som sys i blombladets riktning. Mittpistillen i varje blomma har sytts med ”Franska knutar” som ni också får se på filmen.

Brodera
11) Små prästkragar i ljusgult och vitt med plattsöm och franska knutar.
Smörblomma

12) Den sista blomman i broderiet var tänkt att vara ”Smörblomma” men jag tyckte att det skulle bli finare med blåa blommor som matchade resten av kassen så den klassiska gula smörblomman fick bli blåa blommor.

Sommarblommor
13) Blå ”Smörblomma” med Plattsöm i mörk blått garn.
Blommor
14) I mitten av den blåa blomman broderade jag några stygn med ljusare blått garn. Mitt pistillen är vita franska knutar.

Film – Brodera en sommarkasse

Brodera

Sommarbroderiet är klart!

Pressa din kasse med strykjärn, kolla så att alla trådar är fästa på baksidan. Vill man kan man pressa fast vlieselin på baksidan av broderiet för att ge kassen lite stadga och hindra att knutarna går upp.

Brodera

Fyll sommarkassen och ta med på utflykten!

Jag hoppas att ni blivit inspirerade av alla mina sommarpyssel! Nu kommer jag att ta bloggsemester och samla inspiration till sensommarens all härliga pyssel!

Vill ni kika på de tidigare pysslen som jag skapat för CC Hobby, klicka på länkarna!

☀️ Sommarlyktor med pressade blommor
☀️ Pressa sommarblommor och gör linneservetter
☀️ Rita på porslin gör om ett loppisfynd
☀️ Måla på porslin
☀️ Makramékuddar

Ha en underbar sommar!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen