Pressa blommor

Pressa blommor

Passa på nu att gå ut och plocka alla vackra sommarblommor som kommer i dikeskanterna! Pressa blommor är det allra bästa pysslet just nu. Blommor och blad är som allra bäst att pressa när de är små och nyss utslagna! De håller i alla evighet och kan användas till många fina pyssel! Ni kanske såg hur jag fixade midsommarlyktor i går, väldigt roligt och lättpysslat! Idag tänkte jag göra blommiga linneservetter, häng med så visar jag hur!

Betalt samarbete med CC Hobby

Pressa blommor

Pressa blommor – fixa fin sommardukning

Idag har jag experimenterat fram ett nytt pyssel, tänkte att kombon linneservetter med pressade blommor vore väldigt fint! Jag har dock inte testat hållbarheten, så håller de sig fina under midsommardagen är jag glad! Sen är det väl perfekt att bara tvätta bort blommorna och ha ett gäng linneservetter till andra pyssliga kalas.

Midsommar material

Pressa blommor – material:

🌿 Blomsterpress artnr 57965
🌿 Makramégarn artnr 414750
🌿 Decoupagelack för tyg (artnr 31936)
🌿 Linnetyg artnr 440070

 🌿 Sommarblommor

Verktyg: sax, pensel

Alla produkter kommer från CC Hobby. Ni ser säkert några fler produkter i bilden, det är några saker som jag använde till gårdagens pyssel med midsommardukningen.

Plocka blommor
Ut i naturen och plocka de små fina bommorna och bladen, de allra minsta passar väldigt bra till pyssel! Till detta pyssel har jag även använt små björkblad.

Pressa blommor med en blompress

Pressa blommor – gör så här:

CC Hobby har en söt liten blompress som är perfekt att ha med i picknickkorgen. Den lilla boken har två rejäla träpärmar och 20 vita sidor, i paketet finns även två gummiband (dessa missade jag att ta med till stugan, därför använde jag ett vanligt snöre, det gick hur bra som helst det med).

1) Plocka skira blommor och blad.
2) Lägg ut på sidorna, vänd blad och lägg ut fler blomblad.
3) Låt torka minst ett dygn innan du använder dem till pyssel.

Pysselmaterial

Linneservetter med blommor – gör så här:

Plocka fram linnetyg, sax, de pressade blommor, pensel och decoupagelack för tyg. Sedan använde jag macramegarn för att knyta servetterna vackert till dukningen.

Klipp tyg
1) Klipp till fyrkantiga bitar av linnetyget, det funkar ju med alla sorters tyger, bomull, jeans eller något återbrukat som du har hemma.
Linneservetter
2) Jag valde att inte sy kanterna på servetterna, dra gärna med fingarna och fransa till kanterna.
Pressa blommor
3) Häll upp lite decoupagelack och plocka fram en pensel. Pensla lite lack där du vill fästa ditt första blomblad.
Pensla lack
4) Pressa fast bladet eller blomman med penseln, pensla ännu mer lack på lövet, det måste täcka kanterna runt blombladet annars vecklar det upp sig. Det gör inget att lacken är lite vit, för när det torkar blir det genomskinligt.
Pressa blommor
5) Lägg ut fler blomblad, använd din fantasi! Jag valde att endast dekorera ena hörnan av servetten.
Låt torka
6) Låt torka några timmar, kolla gärna till blommorna under torkning och pensla på lite mer lack för extra hållbarhet. Efter ett dygn är linneservetterna klara att användas.
Linneservetter
7) När det är helt torkade så syns inte lacket., Obs! var lite försiktigt just när du böjer servetterna, så inte blommorna lossnar. Visst blev det vackert!
Pressa blommor
8) Rulla ihop servetten och knyt ett rejält snöre (ex. makramégarn) kring alltihopa, fransa gärna till ändarna på garnet.
Midsommardukning

Nu har jag dukat med både blommiga linneservetter och blomlyktor, nu är det bara att plocka fram den goda midsommarmaten! Det här pysslet passar ju att göra hela sommaren!

Lycka till och Glad midsommar!🌿

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen