Pappersblommor med Cricut maker

Pappersblommor Cricutmaker

Idag tänkte jag visa några askar som jag pysslade ihop till äldsta dotterns födelsedag. Några vita askar som jag piffade till med lite hobbyfärg och så pricken över i, pappersblommor som jag gjort med den nya Cricut maker maskinen. Det är ju bara så kul att skära ut grejer med den här apparaten. Bara att välja och vraka mellan alla färdigdesignade pyssel, trycka på en knapp på maskinen, lägga i papper och vips så både skriver och skär den till fantastiska saker. Här är dagens pyssel: Pappersblommor med Cricut

Pappersblommor

Pappersblommor med Cricut maker

Jag tycker det är så roligt att göra fina askar! Det som är bra när man gör paket med hårda askar, är att det bara är att plocka bort dekorationen, spara till något annat festligt tillfälle. Man kan sen använda asken att förvara grejer i, eller varför inte göra om den på nytt med nytt papper, ny färg och ny dekoration. Det kallar jag att återanvända pysslet, och lite spar vi allt på miljön!

Cricut design

Cricut världen

När du fått hem din Cricutmaskin (som finns i några olika storlekar) laddar man bara ner en app och så är det bara att koppla ihop appen med den nya skärmaskin, inte svårt alls! I appen (Man kan även använda en dator) finns mängder av färdiga designs, man kan också designa egna saker. Vill du läsa mer om Cricut, klicka på länken.

Cricut maker
Jag sökte på ”Flowers” och alla hundratals designs valde jag detta diadem, som jag tänkte ta blommorna till askarna. Plocka fram papper antingen som du väljer helt själv, eller så använder du färgvalet i appen.

Pappersblommor med Cricut – gör så här:

1)Tryck på Maker knappen på Cricutmaskinen, ladda papper efter papper och skär ut alla blomblad.
2) Böj den klistriga skärmattan så lossar papperdelarna enkelt från skärmattan. Tag hjälp av det lilla verktyget för att pilla loss mindre detaljer.
3) Det blir en lila och en rosa blomma med gröna blad.
4) Forma varje blomblad kring ett runt föremål (ex. Skaftet på en penna/verktyg)
5) Forma även till blommarna med händerna.
6) Se skillnad på en platt och böjd blomma.

Måla askar

Måla askar

Askarna hittade jag hos Panduro, ett paket med massa vita lådor. Hobbyfärgen kommer från CC Hobby. Blanda vitt/grönt och vatten så att det blir lite flammigt, likt akvarell. Jag testade med akvarellfärgen på askarna, men det blev inte så bra. Så välj hobbyfärg eller inslagspapper.

Cricut kort

Grattiskort med Cricut

Jag skrev också ut det här fina kortet med Cricut maskinen. Då klickar man på valfri design, stoppar i en Cricutpenna i skärmaskinen, så skriver den ut den här tjusiga texten, sen trycker man på nästa steg, så skär den ut kortet. Visst är det fantastiskt!

Caketopper

Eftersom jag redan var igång med maskinen, så tänkte jag passa på att göra en Caketopper till tårtan. Den här gjorde jag med egen design. Man väljer en form typ hjärta, banderoll etc. Sen väljer man ett typsnitt och storlek på banderoll och text. Tryck på knappen så skär den ut din design. För att få lite djup i Caketoppern, så satt jag fast varje del med dubbelhäftande kuddar, sen limmade jag fast Caketoppern på två papperssugrör.

Så här blev tårtan med Caketoppern.
Pappersblommor, presentaskar, cricut

Så roligt med kalas!

För någon vecka sedan fick vi fira äldsta dottern med kalas på landet! Det var verkligen kul att göra såna här askar! Om en månad är det dax för födelsekalas igen, kanske jag hittar på något annat kul med min maskin, nu har jag fått ett tillbehör så att man kan göra roliga T-shirt tryck! Ska bli spännande att testa! Vill du läsa lite mer om hur Cricutmaskinen funkar så klick på länkarna, Cricut maker, Morsdagskort
Ha en fortsatt bra sommarvecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen