Porslinsmålning

Porslinsmålning

Hoppas ni haft en underbar midsommarhelg! Det ser ju ut som hela Sverige haft en strålande somrig midsommar! Den här veckan sätter jag igång med ett nytt roligt sommarpyssel! Det blir porslinsmålning av ett gäng loppisfyndade saker som jag hittade hos Stadsmissionen. Vanlig superbilligt porslin som piffas till med porslinspennor och porslinsfärg. Först ut blir det en stor skål som blir toppen till sommarens sallader och goda färska bär!

Betalt Samarbete med CC Hobby

Porslinsmålning

Porslinsmålning – med pennor

Ett kul pyssel som passar alla, liten som stor! Allt man behöver är ett porslinsföremål och en penna som passar för porslin.

Porslinsmålning

Porslinsmålning – material:

🌸 Loppisfyndat porslin
🌸 Glas- och porslinspenna artnr 31314 (finns i mängder av färger, men jag har bara använt en svart) Denna täcker även mörkare porslin.
🌸 Glas/porslinspenna artnr 31407 ( fungerar precis som pennan ovan men är mer genomskinlig. Jag använde den mer täckande pennan till detta projekt.

Glas och Porslinsfärg som ni ser i bilden kommer att användas i kommande inlägg. Allt material kommer från CC Hobby

Verktyg: En kakelplatta att kladdrita på, en våt disktrasa (som sudd), en gammal florabok för att se blomsorter. En vanlig ugn att härda porslinet.

Porslinspenna

Rita med porslinspenna

  1. Börja med att tvätta porslinet med diskmedel och vatten. Torka av med ren trasa.
  2. Skaka pennorna, tryck in spetsen mot kakelplattan så att färger rinner fram i pennan. Detta kan behövas göras ibland för att få igång färgen i pennan.
  3. Plocka fram en våt disktrasa för att kunna sudda om du ritat något du inte gillar. Ta gärna fram en kakelplatta för att testrita på.
Porslinsmålning
4) Använd gärna en gammal växtbok för att kika på olika blomsorter. Ni kan så klart ta hjälp av nätet också för att rita av dina blommor och blad.
Rita på porslin
5) Dax att sätta igång och rita. Först ritade jag blomstjälk, sedan blommor och blad. Blir det fel är det bara att torka av med den fuktiga disktrasan.
Hundkex
Hundkex
Blommor
Smörblom och Tistel
Rita
Gräs och Klöver, det blir inte helt perfekt…men det är ingen som ser. Det är helheten som räknas, försök hålla ett jämt avstånd mellan blommorna.
Porslinsmålning
Liljekonvalj och Ormbunke
Porslin

Dax att härda porslinet

Härda porslin

När du har dekorerat färdigt ditt porslinsföremål, är det dax att härda det så att porslinet tål att användas.

1) Låt porslinet torka i vanlig rumstemperatur i 4 timmar.

2) Sätt ugnen på 160 grader, härda i ugnen i 90 min.

3) Porslinet tål nu mild maskindisk.

Porslinsmålning

Porslinsskålen är redo för sommarens alla godsaker! Det här är verkligen ett riktigt toppenpyssel! Så enkelt och billigt och kul att göra om och återbruka något gammalt som blir till något nytt!

Håll utkik efter kommande porslinspyssel, då jag kommer att måla porslin med porslinsfärg!

Lycka till och ha en fortsatt underbar sommarvecka!

Kram ☀️ Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen