Virka blommor

Tänk vad mycket gulligt man kan virka! I vintras lärde jag mig att virka mormorsrutor, det var så kul! Nu sparar jag massor av virkbeskrivningar i min inspirationsbank, för kommande projekt! De här söta blommorna hittade jag på instagram, eftersom det varit en ganska hektiskt vår med mycket firande bad jag svärmor att virka blommor, hon är ju snabb som tusan på att virka! Vips så hade hon virkat tolv blommor till festens dukning! Visst blev det fint!

Virka blommor – söta till sommardukningen!

Virka blommor – spara och återanvänd

Det här är väl verkligen en hållbart pyssel! Så fint att svärmor gjorde de här, de kan vi använda om och om igen till alla våra somriga kalas! De kan virkas i flera färger och matcha alla olika sorts dukningar. De loppisfyndade lila Gustavsbergstallrikarna är jag så glad över att ha fyndat på Gotland!

Virka blommor – beskrivning:

Här är beskrivningen som svärmor gjort till mig. Jag tror att det även liknar Bautawitch blomma, så klicka in där om den beskrivningen är enklare.

Material:
🌸 gult och vitt bomullsgarn
🌸 sidenband
🌸 stärkta i sockerbad

Verktyg: sax, virknål nr 3, limpistol

  1. Gul pistill: Börja med en magisk ring i gult garn. Se instruktioner på hobbii; 2 st luftmaskor i ringen, 12 stolpar runt ringen, 1 smygmaska i 2a luftmaskan i början, dra ihop klipp av garnet.
  2. Vita blomblad 6 st: Vitt garn varv 2: 4 st luftmaskor, 3 dubbelstolpar i nästa maska, 4 luftmaskor 1 smygmaska i nästa maska. Börja om från början av varv 2 och virka 5 liknande blad = 6 blad. Klipp garnet och fäst.

Tips! På Pinterest ”Happyyarnloops” har en jättebra video som visar hur man gör.

Virka blommor

Fixa servettring

När blommorna är färdigvirkade, så kan man stärka dem i en lim/vattenblandning eller i sockerlag. Plocka fram limpistolen samt klipp till ganska långa sidenband. Limma fast ett band på baksidan av den virkade blomman.

Virka blommor

Duka till kalas!

De här blommorna dukade vi med till äldsta dotterns examensmiddag, jag tänker ta dem dem till landet så kan jag duka med dem till sommarens kalas!

Stort lycka till! 👍

Ha en underbar sommar! ☀️ Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen