Morsdagskort

Mors dags kort

Tänk att det är Mors dag redan i helgen! Den här våren har verkligen sprungit fram, vårkylan har gjort att allt känns som våren blivit fördröjd liksom. Ni som hängt med här på bloggen har ju sett att jag fått en Cricut maker maskin. En himla kul skärmaskin med mängder av möjligheter till pyssel! Igårkväll gjorde jag ett jättesnabbt pyssel med maskinen! Morsdagskort med sirliga blommor. Här visar jag hur du gör enkla kort med en Cricut maker.

Morsdagskort

Morsdagskort – Ett lättpysslat kort med Cricut maker maskinen

Cricut maker

Cricut maker – En roligt skärmaskin med mängder av kreativa saker att skapa!

För någon vecka sedan berättade jag om hur en Cricut maskin fungerar. I detta inlägg tänkte jag inte gå in något djupare vad den är till för, utan mer visa steg-för-steg ”Hur du gör ett Morsdagskort”. Vill du läsa lite mer om maskinen klicka på länken Cricut för att komma till mitt tidigare inlägg.

Mors dags kort

Morsdagskort – gör så här:

Design space

Designa i Cricut design

Man laddar ned en App som heter Cricut design till sin Ipad, mobil eller dator. I den Appen finns det tusentals olika färdigdesignade pysselprojekt. Man kan också designa helt själv; välja former, typsnitt, ritmöjlighet, skärmöjlighet. Man kan välja vilka material man ska skära och skriva på.

💖 Med en Cricut maker kan du skära i de flesta material som papper, kartong, tunn faner, vinyl, läder, tyg, etsa, gravera…Ja allt man kan tänka sig. Jag är fortfarande helt nybörjare inom detta, så jag har bara testat papper som jag har mängder av hemma. Jag designade min egen text för jag vill gärna skriva på svenska.

Designa – Gör ett kort:

1)Välj en ny canvas välj en form, en bild och välj ett typsnitt. Formen/ texten kan förstoras, förminskas, vändas och vridas, läggas på i flera lager och tas bort. Man kan spara alla sina egna designs. Det är verkligen superenkelt! Man ser i rutmönstret var man befinner sig och man ser i cm hur stort allting blir.

Designa i Cricut maker

2) När du gjort din design, tryck på Make knappen. Då är det dax att välja material, som i detta fall är papper. Som du ser på bilden ovan, så är det enkelt att följa steg för steg processen. Den knapp man ska trycka på, på Cricutmaker maskin blinkar, när det är dax att trycka på dem. Det går bara inte att göra fel!

Papper i Cricut makern

3) Din Cricut maker säger till vilken matta du ska välja. Det finns olika mattor till olika material, mattorna är klistriga så ditt material fastnar. Tag bort skyddsplasten, lägg dit pappret och tryck fast det på den klistriga ytan. Tänk på att lägga det rakt efter kanten.

Blomkrans i papper

4) På någon minut har Cricut makern skurit ut denna krans i pappret.

Cricut matta

5) Böj mattan, och drag först loss pappret. Kransen blir kvar på den klistriga ytan. Plocka fram dina verktyg, för att på bästa sätt ta loss den sirliga kransen.

Cricut maker

6) Böj mattan på detta vis, så blir det enkelt att ta loss din skapelse. Tag hjälp av skrapverktyget och verktyget med piggen, för att ta bort smådelar.

Morsdags papperskrans

7) Skriv ut bokstäver i valfritt typsnitt.

Morsdagskrans

Ännu en krans och med ett annat typsnitt

Måla akvarell

Göra kort med Cricut-dekoration och akvarellpapper

Material:

💖 Cricut maker maskin
💖 Papper (Kraftig Cardstock Panduro)
💖 Akvarellpapper och Akvarellfärg (CC Hobby)

Verktyg: sax, pensel, pincett, limpenna(Panduro)

1) För att ge kortet mer hantverkskänsla, använde jag akvarellpapper och akvarellfärg. Jag målade flödigt med pensel med vatten och lite färg, diagonala penseldrag över pappret. Låt torka. Lägg gärna en bok på pappret sen, så att det blir plant och fint.

Akvarellkort

2) Klipp till akvarellpappret så att det passar till kransarna. Man kan så klart göra dubbelvikta kort.

Morsdagskort

3) Använd gärna en sådan här liten limpenna när de limmar fast tunna små saker. En pincett är bra för att kunna lyfta på krans och sätta dit bokstäver etc.

Pyssla med kort

4) Tag limpennan och rita under blomman. Det blir lite blått av limmet, när det torkar blir det genomskinligt.

Kransar

5) Kransarna är fastlimmade, dax för texten.

Typsnitt

6) Använd limpenna och pincett för att fäst bokstäverna.

Morsdagskort

Morsdagskorten är klara!

Jag blir lika överraskad varje gång jag ska göra något med denna fantastiska maskin. Så lätt och så snabbt det går att skära ut något fint! Snart ska jag våga mig på vinyl, läder och tyg också! Tur det är sommarledighet snart så jag kan dyka in i Cricutvärlden på riktigt!

Morsdagskort

Visst är det väl roligt att fira sin mamma på något sätt, ett kort, en blomma, choklad, något hembakat eller kanske en god middag! Snart kan vi ju även kramas igen!

Ha en mysig helg, vi ska både på studentskiva, springtävling för klassen med picknick och bad och så lite morsdagsfirande!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen