Presentaskar

Ett riktigt roligt pyssel är att vika egna presentaskar! Så söta att ge bort som gåva med något litet gulligt i som till ex. smycke, presentkort, personligt budskap, praliner eller något annat gott! Ni kommer också att finna utskrivbara mallar om ni vill testa själva att vika några presentaskar.

Presentaskar – ett kul pyssel för alla!

Material

Presentaskar – material:

🌸 Diy-kit från Sostrarna Grenes (inget betalt samarbete, men jag besöker ofta deras butik för att komplettera med nytt pysselmaterial! Man hittar alltid så fina mönsterpapper och det är otroligt billigt!

Verktyg: sax, penna, limstift, falsben(behövs egentligen inte), liten skalpell för att skära ut hål (funkar även med liten vass sax)

Papper mallar

Material – mallar:

Jag kan varmt rekommendera er att köpa detta fina Diy-kit från Sostrene Grenes , allt ingår i kitet och är mycket fina papper samt färdigskurna mallar som kan återanvändas många gånger!

De är fyra olika sorts mallar, som är ca 10×7 cm så det är inga jätteaskar.
För er som inte har möjlighet att köpa kitet, och kanske har massa papper hemma som kan användas så kan ni skriva ut mallarna. Jag har ritat och trixat så att varje mall passar på ett A4-papper, så skriv gärna ut på lite grövre papper, klipp ut och rita av på papper du gillar! Tapet, byggpapp, kraftigare presentpapper fungerar alldeles utmärkt. Vissa papper kan ju kräva lite starkare lim eller en limpistol för att hålla ihop.

Presentaskar

Presentaskar – gör så här:

Sexkantig ask:

  1. Om du köpt Diy-kitet från Sostrene Grenes finns det färdiga mallar som bara lägget på det mönstrade pappret och ritas av. Annars skriv ut min mall (liknande mallar finns även på Pinterest etc. Klipp ut mallen och rita av på önskat papper.
  2. Förvik efter alla linjer som du ser på originalmallen, använd gärna ett falsben eller en linjal att stryka över vikningen. Det blir så mycket finare askar med skarpa kanter.
  3. Testa att vika ihop din ask utan lim, så du ser att allt passar fint och du inte glömt att vika någon flik eller kant.
  4. Limma med limstift på flikarna och fäst ihop asken. Klart att fylla med något fint!

Presentaskar – Droppformad ask:

Presentask

Den här presentasken är allra enklast att göra! Rita, klipp, och inget lim krävs för att fästa ihop asken! Visst är den söt! Min favorit helt klart!

Blå guldig ask med rolig topp!

Den här asken har en söt stängningsfiness i toppen, kom ihåg att klippa en liten skåra i varje cirkel för att kunna öppna och stänga asken.

Presentaskar – Fyrkantig ask med fin insida

Den här gröna asken ser kanske väldigt vanlig ut på utsidan, men den har en toppenbra stängningsfunktion och supersöt insida med de krussidulliga kanterna. Ett tips är att lägga till ett fint sidenband runt asken för extra effekt.

Presentaskar

Ja hoppas ni fick lust att vika askar! Det är ju så kul! Passar ju perfekt året om till alla kalas eller jul!

Eftersom jag ju precis opererat mig (en planerad operation) med rätt mycket smärta…som kräver vila…så tänker jag ta en paus från bloggen fram till början av oktober, och bara läsa och samla idéer till Halloween och jul! Kika gärna i pysselarkivet om ni behöver inspiration!

Trevlig helg 💖 Många kramar Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen