Julkulor med Cricut Joy

Julkulor

Igår fick jag en julklapp från Cricut Sverige! Den fina lilla maskinen Cricut Joy! Dessutom en bra väska som gör att man kan ta med sig den maskinen överallt! Perfekt för pysselkvällar på vift, workshops samt möjligheten att ta med den till stugan! Det var bara att stoppa i sladden i maskinen och sätta igång! Julen närmar sig med stormsteg, och jag har lite planer för både paket och dukning! Här är dagens julpyssel: Julkulor med Cricut Joy

Julkulor

Personliga julkulor

Visst är det kul när man kan göra personliga saker! På Cricut eventet fick vi lära oss använda Cricut Joy och göra fina julkulor! Det var så kul, så jag plockade fram några julkulor som jag hade hemma och började pyssla texter och mönster!

Cricut Joy

Cricut Joy – vad är det?

Det här lilla Cricut Joy skärmaskinen är Cricutfamiljens minsta maskin. Den är toppen att ta med överallt! Man kan både skära och skriva med denna maskin. Fina kort, vinyl till dekaler, samt dekaler till tygtryck och mycket mer…Materialet finns i små rullar som passar perfekt till maskinen. Jag kan varmt rekommendera att starta med denna maskin! Jag tycker att den är enklare att komma igång med, och otroligt användarvänligt att ansluta via Bluethoot på mobilen.

Cricut joy

Designa Julkulor

Jag plockade fram några kulor som jag hade hemma…först tänkte jag dessa glittriga men märkte att vinylen fastnade bättre på en blank julkula. Mitt tips är om du vill ha en glittrig kula, fyll då en genomskinlig kula med lack och glitter.

1) Ladda ner Cricut Joy appen. Sätt sladden i maskinen, sök rätt på din Joy via Wifi i mobilen.

2) För att göra dessa julkulor valde jag ”Vinyl Stickers & Decals” i appen.
Valde ”Square” då får man fram en ruta hur stort i cm maskinen kommer att skära ut.

3) Därefter väljer man text,, typsnitt och olika bilder, jag valde stjärnor som ni ser i bilden.
Längst ner i bilden på appen ser man exakt hur stora dekalerna blir! Toppen då man vill att de ska passa på julkulan.

Cricut
4) När du har designat färdigt är det bara att klippa till en bit vinyl som ska passa maskinen. Denna sorts vinyl kräver ingen matta. Din maskin säger till precis vad du ska göra i appen!
Cricut joy
5) Ladda med vinyl, och tryck go i appen! Dina dekaler skrivs ut i ett nafs!
Cricut julkulor
6) I appen så beskriver den precis hur du ska göra för att få över dekalerna så smidigt som möjligt på din julkula, eller andra saker som du vill göra texter och motiv till.

7) Plocka fram transfertejp och klipp till en något större bit än din dekal.
Rensa vinyl
8) Innan man sätter dit dekaler, måste man rensa bort överbliven vinyl. Använde rensverktyget och dra bort vinylresterna. En klädroller är väldigt användbart att dra av de klistriga små bitarna.
Vinyl
Vinylen är färdigrensad! Lite pilligt med stjärnorna. Mitt tips är att inte ta för tunn och sirlig text och för pillriga motiv om du har en liten kula. Börja med något enkelt! Sen får man en väldig snits med rensning av motiv! Väldigt kul och avkopplande faktiskt!
Namn
9) För att få över motivet på enklaste sättet på julkulan, används transfertejp. Tag bort pappret på baksidan av transfertejpen, sätt fäst den klistriga sidan på dekalen. Linjerna är bra hjälp för att få motiven rakt!

10) Använd skrapan och dra över bokstäverna, ganska hårt för att de ska sitta fastna i transfertejpen.
Julkulor
11) Se till så att alla bokstäver följer med på transfertejpen. Pressa fast dekalen från mitten och stryk med fingrarna utåt sidorna.
Julkulor
12) Nu märkte jag att dekalen inte fastnade så bra på den glittriga ytan, så jag flyttade namnet till en blank kula. Pressa fast motivet och skrapa med skrapan innan du tar bort transfertejpen.
Julkulor
13) Nu är det bara att fortsätta med mer text, skar ut ”God Jul” och några snöflingor.
Cricut Joy
Ni ser ju hur liten och smidig den lilla Joyen är!
Julkulor
14) Plocka fram lite fina sidenband, randiga snören, glittriga eller ulliga detaljer, knyt och limma fast på kulorna! Visst är detta en söt liten personlig julklapp!

Här är fler tips vad du kan göra med kulorna:

⭐️ Julkulorna kan hängas på julklapparna, glöggen, julblomman.
⭐️ Dekorera juldukningen med att använda som bordsplacering, eller varför inte skriva namnen på alla sillsorter!
Julkulor

Hoppas ni blev inspirerade! Julkulor är alltid kul att pyssla med!

Ha en bra onsdag!

Kram 🤶 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen