Tigerkladdkaka

Tigerkladdkaka

Jag måste passa på att tacka er fina följare för ert engagemang på instagram! Ni svarar på Instastory, skickar trevliga meddelande och hjärtan, stort stort tack till er! ❤️ Det är det som gör att man fortsätter pyssla och delar recept och beskrivningar här på blogg/instagram! Jag hoppas att ni tycker det är Ok, att det dyker upp lite reklamrutor i bloggen, det är en chans att få in en liten peng för det ”gratisarbete” jag gör. I veckan bakade mina döttrar den här supergoda kladdkakan! Visst blev den extra fin med marmoreringen. Det är egentligen en klassisk vit kladdkaka som toppats med mörk choklad som ”virvlats” runt. Här är receptet på Tigerkladdkaka

Tigerkladdkaka

Tigerkladdkaka – En smaskig marmorerad kladdkaka

Marmorerad kladdkaka med grädde och hallon

Marmorerad kladdkaka serveras gärna med hallon och grädde

Låt kakan svalna innan du serverar den, det går också att göra en hallonspegel på tallriken, spritsa grädden snyggt och pudra florsocker över. Men nu var vi så gottesugna en vanlig vardagkväll, så vi åt upp den ljummen, med lättfrysta hallon och fluffig grädde. Originalreceptet kommer från Köket men vi la till 50 gram smält mörk choklad, smälte den och ringlade den över kakan. Dra med lätta rörelser med exempelvis en tandpetare för att få till marmoreringen.

Marmorerad kladdkaka
Tigerkladdkaka

Tigerkladdkaka

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Additional Time: 3 minutes
Total Time: 33 minutes

Tigerkladdkaka - En smaskig marmorerad kladdkaka med vit och mörk choklad

Ingredients

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop ägg och socker.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ner den hackade vita chokladen och därefter äggsmeten.
  4. Rör försiktigt ner mjöl och vaniljsocker.
  5. Häll ned smeten i en smord form. (Vi la bakplåtspapper i botten och smörjde sidorna av formen. Använd en form med avtagbar botten).
  6. Hacka och smält den mörka chokladen. Ringla den över den vita kladdkakan. Använd en tandpetare eller baksticka och virvla runt chokladen så att den blir marmorerad.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. (Den kortare tiden ger en extra kladdig kaka.)
  8. Låt svalna och servera med hallon och vispad grädde.
Marmorerad kladdkaka med grädde och hallon

Kladdig, vackert marmorerad och riktigt lättbakad!

Jag hoppas ni testar att baka den här kakan, helt underbart god. Egentligen är väl alla sorts kladdkakor goda! Vill du ha receptet på en vanlig vit chokladkladdkaka klicka på länken.

Lycka till med bakningen! 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top