Pappersblommor

Pappersblommor

Idag blir det pyssel av pappersblommor! Jag tycker verkligen det är toppen att skapa en bukett som håller i evighet! Crepepapper är en riktig favorit! Den här buketten fick min mellandotter på födelsedagen, med en gåva som stod på hjärtat!
I veckan fick jag Kreativa Karin nya bok i gåva, och beskrivningen till de här crepepappersblommorna är från hennes bok. De nya saxarna från Fiskars kom väl till användning i klipperiet! Här är en enkel beskrivning hur man gör, samt en kort film!

Pappersblommor – en evighetsbukett!

De här blommorna kan jag varmt rekommendera till er som är helt nybörjare med crepepappret! Man kan verkligen göra pappersblommor hur avancerat som helst, med att färga pappret, vrida pastillerna, doppa i pulver/glitter…De här blommorna gör du på ett nafs, lite pill och lättklippt när de är stora! De blir väldigt effektfulla när de är större och i vackra nyanser! Tre stycken räcker gott och väl för en fin bukett!

Pappersblommor – material:

🌸 Kreativa Karins bok ”Handbok i pyssel
🌸 Crepepapper grönt/rosa/apricos/ljusrosa/ljusgul
🌸 Flirtkula ca 3-5 cm
🌸 Rejäl ståltrådspinne
🌸 Kartong till mall

Verktyg: sax,limpistol

Tack till mina sponsorer! Fiskars/TrendgruppenPr, RapidTools.

Pappersblommor – gör så här:

  1. Börja med att göra mittpistillen. Sätt lite lim i flirtkulans hål och stick in ståltrådspinnen.
  2. Klipp till en bit av det ljusgula pappret, ca 10-15 cm höjd och 20 cm längd. Inga exakta mått, så testa dig fram. Dubbelvik pappret (tänk på papprets längdriktning som ska vara längs med remsklippningen. Klipp smala remsor som på bilden.
  3. Tag lite lim med limpistolen på kulan och fäst remsan. Den ska sticka upp ganska mycket över kulan för att den ska täcka den vita kulan, limma och vira remsan runt kulan. Det gör inget att den vita kulan syns undertill, det kommer att täckas av blomblad.

4. Gör gärna en mall till blombladen. Jag gjorde en mall av en bit kartong, blombladen är ca 10×10 cm, gör så stora som du önskar. Ca 8-10 blomblad räcker till varje blomma, men man kan helt klart göra fler om man vill! OBS! Tänk på att klippa blombladen med papprets ränder som på bilden, det ska kunna gå att dra i pappret i sidled.

5. Tag nu varje blad och dra försiktigt med fingrarna i sidled, forma även de övre kanterna genom att dra med fingrarna.

6. Limma fast blomblad för blomblad runt den gula mittpistillen. Limma blombladen lite omlott så de ser verkliga ut.
7. Sedan kan man klippa tre gröna blad, forma dem med fingrarna och limma fast under blomman, samt vira en remsa grönt papper runt stjälken. (Ni kommer att se på filmen hur man gör).

8. Gör blommor i flera färger!

9. Jag knöt ihop buketten med ett rejält band, samt fäste några hjärtkort (från Panduro).

Här är en inspirationsfilm!

Pappersblommor

Buketten med pappersblommor är klar!

Hoppas ni fick lite tips hur man gör och vågar att testa! Jag rekommenderar start Kreativa Karins handbok med pyssel, som har beskrivningar för alla möjliga pyssel!

Lycka till! Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen