Cricut Grattiskort

Cricut

Igår firade vi mellandottern som fyllde 20!🎉 Det är just till födelsedagarna som jag gillar min Cricut maskin allra bäst! Det är så kul att kika i deras gedigna designapp för att hitta något fint och personligt. Den här gången gjorde jag ett grattiskort och en caketopper. Varsågoda här är dagens Cricut inspiration.

Cricut

Cricut grattiskort och caketopper

Är ni nyfikna på att läsa mer om Cricut maskiner rekommenderar jag att ni kika de inlägg som jag gjort tidigare. Där finns även länkar till köpställen. Klicka på länken. Cricut

Cricut

Caketopper

En caketopper är en dekoration till tårtan. Det finns många fina caketoppers att välja bland i Designspace, man kan också designa sin egna. Koppla ihop din Cricutmaskin med din dator, ipad eller mobil. Sen är det bara att ladda din matta med ett fint papper, trycka på ”Make-knappen” din Cricutmaskin skär ut detta samtidigt som du kan gå ta en kopp kaffe! Supersnabbpysslat!

Cricut
1) Skär ut din design. Plocka loss texten med hjälp av verktygen. Man kan böja lite på mattan för att göra det enklare.
Cricut text
2) Så här blev den, visst är den sirligt och vacker!
Limma
3) Limma fast en grillpinne i varje sida på caketoppern så är den kan användas till tårtan. Ni kommer få se på bild snart!
Grattiskort

Grattiskort – gör så här:

Sök på ”Happy Birthday” i ”Cricut design space”. Där hittar ni massa fina kort! Jag valde att skära ut det här ballongkort, sedan bytte jag ut texten och gjorde den personlig. Man väljer då en tom ”canvasduk” skriver sin text och väljer typsnitt och storlek. Det är väldigt enkelt!

Cricut grattiskort
1) När ni skurit ut alla delarna till kortet är det bara att limma fast delarna med ett bra lim. Jag tycker att Panduros quickglue är väldigt bra till just kartong. För tunnare papper funkar vanligt limstift.
Cricut
2) Limma först fast den svarta insidan på kortet, mot baksidan av alla ballongerna.
Limma ballonger
3) Limma sedan fast alla ballonger.
Grattiskort
4) Limma sedan fast banderollen med texten.
Kuvert
5) Det ingår även ett sött kuvert till kortet. Jag gjorde även en liten text till kuvertet.
Grattiskort

Ja hoppas ni fått lite inspiration att använda er Cricutmaskin! Har man ingen maskin, så kan man ju inspireras att göra ett alldeles eget ballongkort!

Trevlig helg!☀️

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen