Cricut maker

Cricut maker

I veckan fick jag ett helt fantastiskt pressutskick! Ett jättestort paket med en Cricut maker med fina verktyg, vinyl, läder och papper. En Cricut maskin är en skärmaskin som är kopplad till ett design program som finns i dator/Ipad eller mobil. Man kan skära i alla möjliga material som papper, kartong, träfaner, läder, vinyl och t.om i tyg! Det finns mängder av färdigdesignade mönster att välja bland som fina kort, askar, vinyl till glas/muggar, T-shirttryck, tygmönster, det behövs egentligen bara materialet du vill skära i och ett klick i mobilen/Ipaden för att skära ut underbara saker! Häng med så ska jag berätta mer och visa lite bilder!

Cricut maker

Cricut maker – En skärmaskin med så många kreativa möjligheter!

Cricut maker

Cricut maker – vad fanns med i paketet

En Cricut skärmaskin finns i flera olika storlekar; Joy den mindre maskinen, Explore Air 2 mittemellanmaskinen och Cricut maker den stora. Den skärmaskin jag fått möjlighet att pyssla med är en Cricut maker som har flest finesser. I paketet med Cricut makern får man till två olika sorts skärverktyg och ett par olika skärmattor som används till olika material. Jag fick även till en skärmatta för tyg, pressapåpapper, vinyl, svart läder och jättefina verktyg.

Cricut maker

Cricut maker verktyg – Dessa verktyg är ett måste för att göra fina pysselprojekt.

Cricut maker

Cricut maker – Hur fungerar det?

Man börjar med att starta maskinen samt installera appen Cricut design eller programmet i dator/Ipad och/eller mobil. Som ni ser på bilden kan man ställa sin Ipad i skåran på toppen av maskinen, öppningen för skärfunktionen fälls ut automatiskt när man öppnar maskinens lock. Det finns en väldigt bra förvaring för verktygen nedtill.

Det är verkligen superenkelt att komma igång! (Åh jag är verkligen inte den som har tålamod med krångliga tekniska grejer, jag menar verkligen det). Som ni ser på bilden finns det mängder av färdiga pysselprojekt, från enkelt till svår, man kan söka på vad man vill! Som ex. Mors dag, Jul, grattiskort, texilprojekt, smycken av läder mm.…på engelska förstås. Det finns en hel meny med massor av projekt, det är flera tusen! Vill du läsa mer om de olika Cricut skärmaskinerna klicka på länken.

En blomma – en söt dekoration till paketet

Min första utskrift

Jag vill bara visa hur himla tydligt och enkelt hela skrivprocessen är!
1) Man väljer ett projekt, klicka på Make it.
2) Man får en tydlig vägledning i Ipaden vilken skärkniv som ska användas, med bildinstruktioner. T.om. Blinkar den knapp på maskinen som ska användas! Det går bara inte att göra fel.
3) Det är dax att sätta in skärmatta, man får en instruktion vilken skärmatta som ska användas. Skärmattan är lite kladdig, så man tar bort skyddsplasten och lägger dit pappret efter linjen. Sen för man in skärmattan i spåren på maskinen. Trycker på Continue
4) Nu sätter maskinen igång och skär ut den design man valt!
5) Tag försiktig loss pappret samt blomman från mattan, man kan böja något på mattan, och få loss det. Det är bra att använda de små verktygen som hjälp.
6) Nu är den fina blomman färdig att använda. Den fick bli en söt dekoration på dotterns paket!

Cricut maker

Ett grattiskort till dottern!

Grattiskort – gör så här:

Den här gången valde jag att designa mitt kort helt själv! Man väljer då en helt tom Canvasduk, se bild två. Där kan man skriva sin text och välja vilket typsnitt och storlek som helst! Det finns fina former som hjärtan, ramar etc. Det är superlätt att förstora och förminska och lägga till olika detaljer! Man kan även använda pennor och sätta i maskinen så skriver den texten och även skär ut det man önskar!

1) Först skrev jag ut texten, jag blev överraskad hur fint det blev!
2) Sedan skrev jag ut en ram. Det finns en linjal på canvasduken (på skärmen) så man på enkelt sätt får veta att bokstäverna kommer att passa in i ramen!
3) Sedan limmade jag fast text och ram på ett blått papper och sedan på ett vitt för extra finess.
Såå nöjd! Det här skulle ha tagit väldigt lång tid att klippa manuellt och krussidullramen hade ju varit helt omöjlig att skära för hand! Wow vilka möjligheter, detta är ju bara början på min Cricut-resa!

Cricut maker

Presentask med blomma

Presentask med en blomma

Här valde jag en Anne Griffin blomma. Men några olika blad, blomblad och pistill. Det var bara att byta papper på skärmattan ett par gånger och trycka på knappen. Vips så var blomman klar! Eftersom asken inte var så stor så användes bara blomman, bladen kan ju sparas till något annat.

🌸 Dekorera askens lock med blomman, sätt fast antingen med hjälp av en limpistol eller häftkuddar. Böj till blombladen med fingrarna.
🌸 Knyt ett fint sidenband runt asken. Klar att ge bort! Visst ser den avancerad ut, men såå snabbfixat! Asken kan ju återanvändas och ges bort på nytt!

Cricut maker

Mina första pyssel 🎉

Jag detta var mina första pyssel med nya Cricut makern, jag måste bara att jag är helt överväldigad över denna maskin! Det går att göra såå mycket! Man kan ju ta tillvara på material som man har samlat på sig hemma som vackra papper, tapetrester, papperskassar, kartong, plast och skapa massa fint! Men förstås vill man ju köpa hem lite nya fina papper, vinyl etc! Ju bättre man blir på att designa själv ju mer unika saker kan man göra! Det bästa av allt är att det var så lätt att komma igång och att allt gick så snabbt att göra, man kan fixa supersnygga presenter hur snabbt som helst! Klar bonus att det fanns så många fina färdigdesignade projekt att välja bland när kreativiteten behöver en boost!

Vill du läsa mer om Cricut skärmaskinerna klicka in på deras hemsida och på Youtube finns massor av filmer att kika på!

Jag kommer lite då och då här på bloggen visa hur man t.ex skriver ut på vinyl och gör en mugg, en T-shirt, graverar, gör smycken i läder, syr ett gosedjur, gör popuppaskar…Ja hoppas ni är lika nyfikna som jag!

Här kan du kika på några pyssel som jag gjort:

💖 Pappersblommor
💖 Muggar med vinyl
💖 Förkläde med tryck

Ha en fortsatt härlig och solig vecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen