Tulpan i crepepapper

Tulpan

Nu är jag tillbaka efter min semesterpaus från bloggen! Fylld med massa nya idéer och ny energi till skapande! Crepepapperspyssel är en favorit som jag återkommer till då och då här på bloggen! Idag visar jag hur man gör en krispig outslagen tulpan i crepepapper. Såå lättgjort att du kan göra en stor maffig bukett tulpaner…och toppenbra då de håller i all evighet!

Tulpan i crepepapper – såå lättpysslat!

Tulpaner – material:

🌷 crepepapper (rosa/grön)
🌷 ståltrådspinnar
🌷 blomstertejp
🌷 styrolitkulor/flirtkulor

Verktyg: sax, limpistol

Material hade jag hemma, kommer från CC Hobby samt limpistol från Rapid

Tulpan – gör så här:

  1. Till blombladen, ca 4 st per tulpan. Klipp till rektangulära bitar av crepepapper 10 cm långa (med papprets längdriktning) och 8 cm breda.
  2. Vrid ändarna på pappret som en karamell (se bilden ovan)

3) När man snurrat ändarna på pappret (se längdriktningen på crepepappret) så är det dax att dra pappret i sidled samt vika in ändarna. Är det så att inte ändarna sitter fast kan man ta en klipp lim och fästa dem inuti ”tulpanbladen).

4) Så här ser blombladen ut när de är färdiga!

5) Ni kommer att. få se på filmen hur man limmar ihop tulpanerna. Men ta i allafall en styrolit/flirkula och tryck fast på metallpinnen. Sätt lite lim från limpistolen och fäst blad efter blad kring bollen. Det kan räcka med två, tre eller som max fyra blomblad.

6) Vira sedan blomstertejp kring ståltråden för att göra den mer fyllig, så den liknar en blomsterstjälk.

7) Klipp till långsmala spetsiga tulpanblad av det gröna pappret. Drag dem i sidled på mitten av bladen. Fäst på stjälken med hjälp av limpistolen.

Här kan ni se en film hur man gör:

Tulpaner

Gör flera tulpaner! En hel bukett kan vara gulligt att ge bort i gåva! Jag ska göra en variant som är utslagen också så håll utkik här på bloggen!

Ha en riktigt trevlig helg!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen