Cricut Maker – Personligt förkläde!

Cricut

Idag blir det mer Cricut maker pyssel här på bloggen! Så himla kul att jag kommit igång med min Cricut maskin! Jag börjar hitta bland alla designs och roliga finesser och tänkte testa att göra mig ett kul förkläde att använda när jag pysslar! Antingen tar jag med det till förskolan, tror nog att barnen skulle tycka att det är kul när jag tar på mig det….Då är det dax för Pyssel liksom!

Cricut

Cricut maker – Pyssligt förkläde

Pyssel förkläde

Cricut maker förkläde – material:

💜 Cricut maker
💜 Stronggrip skärmatta (lila)
💜 Easypress 2
💜 Värmematta
💜 Cricut verktyg (skrapa, sax, rensverktyg)
💜 Förkläde (Slöjddetaljer)
💜 Iron on glitter vinyl

Tack Cricut Sverige för sponsrat material till detta inlägg!

Design Space

Cricut – Designa personligt förkläde

Den här gången använder jag inget färdigdesignat projekt. Det gjorde jag i de andra blogginläggen som kudden och fågelmuggarna, klicka på länkarna om du vill kika på dem.

1. Den här gången klickar man på ”Canvas” i Design Space. För att skapa sin egen design.

Cricut design space
2. Välj symboler, text och motiv bland de tre ikonerna längst ned i vänstra hörnet. Här finns det också möjlighet att ladda upp egna designs, men det får bli en annan gång. Det finns massvis av symboler och möjlighet att skriva egen text i olika typsnitt, det är bara att använda sökfältet för att hitta det du söker.
Designa
3. När du valt dina symboler, din text och motiv, så kan man dra runt dem på skärmen och se att de passar in på skärmattan. Skärmattan är ju 30×30 cm, så se till att alla motiv hamnar innanför linjen.

4. Tryck på Make och följ instruktionerna.
Designa förkläde
5. Fyll i vilket material du ska använda: Jag skrev i ”Iron on glitter vinyl” den rosaglittriga vinylen. Tänkte använda den till alla motiven, hade jag haft fler färger skulle det varit fint att använda regnbågens alla färger, men det blir en annan gång.

6. Viktigt! Tryck på ”Mirror” för att spegelvända texten, på detta vis blir ju även alla symboler spegelvända men det gör ju inget alls.
Skärmatta
7. Klipp till en bit av din Iron on vinyl som passar den lila Strongripmattan. Pressa fast vinylen med fingrarna och skrapa bort ev. Luftbubblor med skrapan. Viktigt! Lägg den glittriga sidan nedåt mot mattan! Obs detta är en guldig vinyl på bild, men den glittriga gäller detsamma.
Iron on vinyl
8. Tryck igång skärprocessen i din Cricut maker, se tidigare inlägg, klicka på länken.

9. Dra loss glittervinylen från skärmattan, klipp gärna bort överflödig vinyl runt varje motiv.
Rensa vinyl
10. Använd rensverktyget och tag bort alla överflödig vinyl.
Easypress 2

Pressa fast glittervinylen

11. Nu är det dax att plocka fram sin Easypress-maskin. Jag tror att det funkar att pressa fast motiven med strykjärn också men jag lovar inget kring detta. Denna Easypress maskin är av större model och kan pressa motiv för T-shirts etc. Plocka fram bakplåtspapper, värmematta, och sätt igång Easypressen så den värms upp. Se längre ner i inlägget hur du vet vilken temperatur och tid som vinylen kräver. Easypresssen piper till när den är redo.

Klistra fast vinyl
12. Sätt fast alla motiven på förklädet…Plasten är ju klistrig som klistermärken så de fäster fint på tyget. De klarar att flyttas runt tills du är nöjd.
Hjärtan i vinyl
13. Jag klippte ut några hjärtan på frihand av den överblivna glittervinylen. Det är bara att lägga dem på tyget och pressa fast!
Cricut heat guide
13. Googla fram ”Cricut Heat guide” på din mobil. Där ställer man in exakt vilken vinyl man använder och vilket material man ska trycka fast det på. Man får fram temperatur och tid för din tryckprocess. OBS! Tänk på att trycka in Celsius så det blir rätt temp.
Easypress 2
13. Lägg ditt förkläde plant, med värmemattan under (man kan ha en tjock handduk också).
Lägg på bakplåtspapper (inte nödvändigt men jag har sett att andra använder det för att skydda Easypressen) Tryck på start och pressa i 30 sek, är motivet väldigt stort får man flytta Easypressen och värma lite till. Vänd förklädet och pressa i 15 sek på baksidan. Låt svalna!
Trycka motiv
14. När motiven svalnat, är det bara att dra av den klistriga platsen och motiven sitter så fint! De ska klara att tvättas i maskin på 40 grader. Det återstår att testa och jag återkommer med testresultat. Jag är helnöjd med resultatet! Det här var verkligen så kul att göra!
Cricut

Jag hoppas ni blev lika inspirerade av detta pysslet som jag blev! Tänk vilka roliga personliga presenter man kan tillverka! Vill man inte investera i en stor Cricut maker finns det mindre och billigare maskiner, kika in på Cricuts hemsida så hittar du alla återförsäljare. Vill du kika på ett par andra pyssel som jag gjort med med Cricut maker: pappersblommor, fågelkoppar eller kudde.

Lycka till med pysslandet!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen