Cricut – Trycka vinyl på porslin

Cricut

En dag hade jag Cricutmaraton här hemma! Jag laddade hela köket med saker jag tänkt göra, Cricut maskin, vinyl, kamera, stativ, bra ljus etc. Och så bra musik och gott kaffe! Jag älskar såna här dagar när jag är extra kreativ och effektiv. Jag gör helst massor av olika pyssel på en och samma dag…och kan hålla på till sena natten! Sen har jag massa fina saker och en välfylld kamera med bilder! Idag tänkte jag visa er hur man gör tryck med Cricut maskinen med vinyl på porslin. Varsågoda dagens pyssel!

Cricut porslin

Cricut – Vinyltryck på porslin

Här är ett litet fikakit eller frukostbricka med muggar som jag tryck fast några fina guldfåglar som jag hittade i Cricuts App Design Space. Perfekt till kvällsfikat att ha en bricka till bullen eller mackan.

Porslin
Porslin: Muggar från Ikea och porslinsbricka från Lagerhaus
Vinyl transfertejp

Cricutpyssel – material:

💜 Cricut maker
💜 Vinyl (Permanent Glossy Brilliant Gold) Den är lätt mönstrad. (Funkar att trycka på material som glas, porslin, metall, trä, plast )
💜 Transfertejp (denna är ett måste att ha i sitt materialkit i Cricut världen, den används mycket)
💜 Cricut verktyg, Strong grip (lila) skärmatta
💜 Porslin: muggar, bricka

Tack Cricut Sverige för sponsring av material till detta pyssel!

Design Space

Cricut Design Space

Jag har laddat ner Cricuts App ”Design Space” till min Ipad, och där finns tusentals färdiga pysselprojekt att välja bland. Lia Griffith är en Pinterest favorit, som jag följt länge. Hon har gjort denna design med fåglarna. Hon har här tryckt fåglarna på glas i olika färger, men jag hade bara guldvinyl hemma, så det fick bli detta. Tycker ju att guld passar extra fint till höst och vinter!

Cricut

Skära ut trycket med din Cricut maker

  1. Klipp till en bit av vinylen, tag av skyddsplasten på Skärmattan. Den lila ”StrongGrip-mattan” är det som ska användas till detta projekt. Allt står i beskrivning när du valt design. Pressa fast vinylen med framsidan uppåt som på bilden.
Design Space
2. Så här ser det ut i Design Space, denna design är gjord för tryck i fyra olika färger. Eftersom jag endast har tänkt använda en färg, så klipper jag ut mindre bitar av vinylen och placera dem i skärmattans vänstra hörn, och gör då 3 tryck att skära ut med min Cricut maskin.
Fågel skärmatta
3. Start processen med att trycka på Make – Continue och följa instruktionerna på skärmen. Blinkningarna på knackarna på din maskin vägleder dig genom hela processen! Vill du ha en tydlig beskrivning steg för steg hur maskinen och processen funkar, klicka på mitt tidigare inlägg: Cricut maker där pysslar jag med papper, men det är ungefär på samma sätt i grund och botten.
Cricut vinyl
4. Tryck igång din Cricut maker för utskärning av fåglarna, klipp sedan loss dem från vinylen i mindre bitar. Spara alla småbitar, det kan användas till mycket!

5. Plocka fram dessa verktyg: sax, restkrok och skrapa
Cricut
6. Tag bort alla detaljer (rester) runt och i dina fåglar med Restkrok-verktyget.
Cricut vinyltryck
Dax att trycka fast dina vinyltryck! Plocka fram sax, skrapa, porslin och transfertejp. OBS! Diska dina saker ordentligt och torka gärna av dem med desinfektionsmedel så att vinylen fäster.
Vinyltryck
7. Klipp ut en bit Transfertejp som är lika stor som fågeln. Man kan så klart klippa bort det vita runt fågeln så är det ännu enklare att se var man placerar fågeln på sin mugg.
Transfertejp
8. Tag loss den vita skyddspappen på transfertejpbiten. Den ska sättas fast på fågeln.
Cricut tryck
9. Pressa fast transfertejpen på fågeln, använd gärna skrapan (obs ej den du ser i bild) för att pressa ut luftbubblor.
Vinyltryck
10. Tag försiktigt loss fågeln från skyddspappen. Nu sitter den fast på den klistriga transfertejpen. Rutnätet hjälper dig att ha kolla på att allt är centrerat, vilket gör det enklare att placera fågeln rakt på muggen.
Pressa på mugg
11. Pressa fast ditt vinyltryck med fingertopparna. Från mitten och utåt kanterna.
Cricut skrapa
12. Använd skrapan för att pressa fast vinyltrycket ordentligt!
Vinyltryck
13. Fortsätta att pressa fast dina vinyltryck.
Cricut vinyl
14. Kopparna och brickan är klara att användas! Jag blev riktigt nöjd! OBS! tänk på att diska dessa saker för hand, de kan ju vara lite känsliga för diskmaskin!
Cricut

Hela processen var ju mycket enklare än jag trott! En stor hjälp har ju varit att titta på alla amerikanska filmer på Youtube. Jag hoppas att denna guide ska hjälpa er nya användare i Svenska i Cricutvärlden! Ett tips är att gå med i Cricut Sveriges FB grupp, de är jätteduktiga på att svara på alla frågor, samt håller i On-line-workshops med intressanta ämnen! Vill du kika på ett annat Cricutpyssel som jag skapat, klicka på länken.

Lycka till med er Cricut!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen