Fina askar – Cricut maker

Julaskar

Då har jag satt igång julklappsstugan här hemma med att fixa fina askar, julpapper, vackra band och annat roligt! I år tänkte jag inte vänta till sista dagen med att slå in klapparna, utan ta några då och då ända fram till jul, så det blir roligt utan stress! Hoppas min plan håller! 😅

Askar

Jul askar med Cricut maker

Först ut i min julklappspyssel är ett par söta askar som jag fixat med min Cricut maker. Det är inget svårt alls, bara att klicka på en bild i Cricut-appen, tryck på ”Make” och skära ut. Så smidigt! Det enda jag behöver göra är att välja papper (det finns förslag på vad man kan välja), vika längs de förskårade linjerna och limma ihop asken med en limpistol, lim eller dubbelhäftande tejp. Superenkelt!

🎁 Jag fixade en liten ask med rosett
🎁 En julstrumpe-ask

Cricut maker

Cricut maker – vad är det?

För att läsa mer om maskinen och ha närmare tips hur man skär ut, så klicka på länken: Cricutmaker

Cricut papper
Cricut – nya fina papper! Jag beställde hem fina papper och kartong med julfärger och glitter! Kika på Cricut Sveriges hemsida för att hitta alla återförsäljare. Man kan så klart använda de papper som man har hemma! Till 2022 tänkte jag testa alla material som man kan ha hemma i återvinningen med min maskin, årets utmaning liksom!
Cricut design space

Välja design på Jul ask

Det finns en app som man laddar ned till mobil, Ipad eller dator som heter Cricut Design space. Det är en gratis-app med massor av gratisdesigns, man kan också betala till en prenumeration för att få tillgång till ännu fler designs. Jag är prenumerant, tänkte prova det ett år för att testa alla möjliga pyssel.

Askar

Välja design

Först väljer man en design i appen. Jag valde denna söta box, men gjorde den i några andra papper. Asken skärs ut i tre olika mattar med en färg på papper på varje matta. Det finns mattor till alla möjliga material. Till papper använder jag den ljusblå mattan.. Det finns tydliga instruktioner vad man ska välja och hur man ska göra!

Skära ut en ask:

Askar
En ask är klar! Gillar färgkombon rosa, rött och guld! Välj papper efter din smak!

Julstrumpe-ask

Här har jag skrivit ut en julstrumpe-ask som görs i tre delar, röd strumpa, vita detaljer och guldtext. Här har man också möjlighet att skära ut mottagarens namn och göra strumpan personlig. Jag tänkte istället skriva ut etiketter, så kan man återanvända och spara strumpan igen!

Julstrumpan är klar! Det är bara att vika och limma ihop! Till sista satte jag fast texten med lim.
Julaskar

Då var första paketen klara!

Ha en mysig vecka! Njut av de små stunderna av paketinslagning, julbak och pyssel!

Kram 🤶 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen