Tvål ett roligt pyssel för alla!

Tvål

Idag tänkt jag visa hur man gör tvål på allra enklaste sättet! För någon vecka sedan fick jag hem ett superfint hantverkskit från Shallow crafts, i paketet fanns flera olika små pyssel. Bland annat, fint material till att göra en alldeles egen lavendel tvål! Jag tänkte också visa hur man kan paketera den hemmagjorda tvål, för att ge bort i present!

Tvål

Tvål med lavendeldoft

Hemgjorda tvålar är så enkelt att göra och blir ju väldigt användbart! Jag gillar pyssel som blir fina och presentvänliga, då gör pysslet liksom nytta och inte hamnar och skräpar i någon låda!

Shallow crafts hantverkskit

Här är det underbara paketet jag fick i min post! Ni som hängt med här på bloggen, har ju sett när jag visat innehållet samt pysslat med leran som fanns i paketet. Vill du kika närmare på det så klicka bara på länkarna:

🌸 Shallow crafts hantverkskit

🌸 Lerpyssel

Tvål material

Tvål – material:

🌸 Tvålmassa
🌸 Siliconform som form till tvål, man kan använda, mjölkpaket, istärningsformar i silicon.
🌸 Eterisk olja (lavendeldoft ingick i paketet)
🌸 Torkad lavendel
🌸 I paketet ingick fint vaxat papper, pappersask, silkespåse och snöre (perfekt till paketinslagning)

Verktyg: värmetålig glas att smälta massan i, glasspinne att röra.

Tvål

Hemgjord tvål – gör så här:

Hacka tvålmassan
1) Hacka tvålmassan i mindre bitar.
Smält i micro
2) Fyll ett värmetåligt kärl med tvålbitarna och smält i micron på halvvarm effekt ca (750) i max 30 sekunder. Man kan också smälta tvålmassan i en skål över vattenbad.
Smält tvålmassa
3) När tvålmassan smält, kan man hälla i några droppar doftolja. Rör försiktigt med träpinnen. Vispa inte för då blir tvålen skummig,
Häll upp tvål
4) Häll upp tvålen i siliconformen. Jag hällde bara till hälften i formen, för att lägga i torkade blommor.
Lavendeltvål
5) Strö över några lavendelblommor i den blöta tvålmassan, låt stelna någon minut så att de torkade blommorna fastnar i massan. Häller man för tidigt kommer blommorna att flyta upp till ytan.
Hemgjord tvål
6) Häll i resten av tvålmassan, strö över lite mer torkad lavendel. Låt stelna helt plant i ca 5 timmar. Jag brukar låta tvål vila ett dygn innan jag rör den, så den är riktigt fast.
Tag ur tvålen ur formen
7) Tag ut tvålen ur siliconformen.
Tvål
8) Tvålen är klar att använda!
Förpacka tvål
9) Vill du ge bort tvål i present, är det riktigt fint att slå in dem i vaxat papper. Det här pappret följde med hantverkskitet, även pappersasken med blomtryck, snöre och lavendelkvistar. Visst blir det fint!
Tvål
Presentinslagning i smyckespåse med torkad lavendel. I paketet fanns även denna söta smyckespåse, den funkar ju också perfekt att slå in den fina tvål.

Ja hoppas ni blev jättsugna på att göra tvål, det är himla enkelt och alla kan göra det, kanske inte de allra minsta barnen (eftersom det är varm tvålmassa).

Ett toppentips som hemgjord julklapp! Vill du kika mer på Shallow crafts hantverkskit, klicka in hos dem. Håll utkik på Instagram snart blir det tävling av ett hantverkskit!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen