Kladdkakekakor

Kladdkakekakor

Kladdkakans dag är ju värd att fira! Här kommer ett recept som vi bakat massor av gånger! Dock hinner jag aldrig fota kakorna riktigt snyggt…så ni får ett par helt naturella bilder från bakplåten…Testa att baka såna här kladdkakekakor de är helt underbart goda! Sega, chokladiga och salta, en supersmaskig kombo!

Kladdkakekakor

Kladdkakekakor – lättbakat och jättegott!

Kladdkakekakor

Kladdkakekakor – recept:

100g choklad

60g smör

1 dl strösocker 

0,75 dl farinsocker

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

1,5 msk kakao

0,5 tsk bakpulver

1 nypa salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält chokladen och smöret. Vispa ihop ägg och strösocker.
  3. Blanda ner den smälta chokladen och smöret i ägg- och sockerblandningen och rör om.
  4. Vänd till sist ner torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en klumpfri smet.
  5. Klicka ut kladdkakesmeten på plåten med mellanrum och strö på flingsalt
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca. 8-9 minuter och låt sedan svalna. Strö på extra flingsalt när du tagit ut dom

Kladdkakekakor

Ja hoppas ni testar de här underbart goda kakorna! Glöm inte flingsaltet, det är det som gör dem extra goda!

Vill du ha fler tips på goda kakor, klicka på länkarna: kolakakor med polka, Chocolate chip cookies

Lycka till!

Kram 💖 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top