Chokladkakor

Chokladkakor

I veckan bjöd jag mina fina bästa tjejkompisar på fika! Det är så trevligt att vi kan ses hemma hos varandra någon vardagkväll i månaden. Det kan jag varmt rekommendera! Bjud på lite mackor, te/kaffe och en kaka…det behöver inte vara svårare än så för att hålla kontakt med sina vänner! Jag bakade sega och smaskiga chokladkakor till fikat, de gillade dem verkligen!

Kladdkakekakor

Chokladkakor

Lättbakade och supersmaskiga! Egentligen heter de snökakor enligt receptet, och de har jag bakat tidigare här på bloggen (klicka på länken). Det receptet kommer från Leila, och blev mer runda, fluffiga och krackelerade. De heter så för att de blir fint snöiga på ytan, och får en sprucken yta. Det här receptet från Mykitchenstory blev mer likt kladdkakekakor, sega och riktigt goda!

Chokladkakor

Chokladkakor

Chokladkakor
Yield: 20

Chokladkakor

Prep Time: 1 minute
Cook Time: 12 minutes
Total Time: 13 minutes

Smaskiga Chokladkakor, som är sega och kladdiga!

Ingredients

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g mjukt smör
  • 1,5 dl brun farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,25 dl mjölk
  • 0,5 dl florsocker

Instructions

  1. Sätt ugnen på 175 grader, täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Hacka chokladen och smält i micro eller över vattenbad.
  3. Vispa smör, farinsocker och strösocker med elvisp i en bunke.
  4. Tillsätt ett ägg och vispa lite till.
  5. Tillsätt vaniljsocker och den smälta chokladen, rör med en slickepott.
  6. Tillsätt vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt, samt mjölk i bunken. Arbeta ihop till en deg.
  7. Forma till en rulle, plasta in och ställ i kylen i en timme.
  8. Dela degen i 20 delar, rulla till bollar och rulla dem i florsocker. De ska vara helt täckte, jag tog nog lite för lite florsocker, så ös på rejält så blir de vackert krackelerade.
  9. Lägg bollarna på plåtar, de ska vara mellanrum så de kan flyta ut. Platta till bollarna något.
  10. Grädda en plåt i taget i 12-15 minuter. Kolla och se att de ser bra ut!
  11. Låt chokladkakorna svalna på plåten
  12. Förvara i tätsluten burk i kylen.

Jag hoppas ni testar de här kakorna! Helt underbara! Camilla Hamids recept är en klar favorit här hemma! Man kan alltid experimentera lite med recepten, lägg till ex hackade mandel/nötter i kakorna, eller varför inte hackd Daim. De skulle säkert bli supergott att ringla choklad över dem samt lite flingsalt på toppen!

Kvällsfika med tjejerna

Vi försöker göra det enkelt med köpebröd, pålägg och även köpebakverk eller något lättbakat. De här chokladkakorna är verkligen lättbakade, även om man får vänta en timme på att smeten ska stelna i kylen, och det är det verkligen värt!

Chokladkakor

Plåtburk – perfekt till förvaring!

Något jag brukar köpa på mina resor så är det roliga plåtburkar! En fint semesterminne, och toppen att förvara kakor i. De funkar i kylen, frysen eller som fin dekoration i köket! Kakorna håller sig fina och goda utan att ta smak från allt runtomkring. Sen är de ju fint att servera kakorna direkt ur burken.

Ha en fortsatt fin vecka!

Lycka till med bakningen!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skip to Recipe
Rulla till toppen