Afternoon tea

Afternoon tea

När vi födelsedagar, brukar vi ofta oftast testa något nytt! Det här året bjöd jag på Afternoon tea för första gången, så kul att göra och väldigt lätt att förbereda. Jag kan verkligen varmt rekommendera en sån är tebjudning. Här är några tips på minimackor med goda fyllningar, tre olika par kakor och riktiga engelska scones med marmelad och gräddkräm.

Afternoon tea

Afternoon tea – lite pyssel att förbereda med man kan förenkla det med färdigköpt bröd och marmelad!

Afternnon tea

Tea sandwich med gurkfyllning

(till 8 st minisandwich)

4 skivor Vitt bröd (formfranska)

1 1/2 dl grovriven gurka

1/2 dl creme fraiche

1 krm salt

2 msk klippt kryddkrasse

2 skivor rökt skinka

Dekoration gurkskiva

Gör här:

1) Riv gurkan, pressa vattnet ur gurkan genom en sil.

2) Blanda alla ingredienserna utom skinkan.

3) Skär skinkan i små bitar

4) Skär bort kanterna på brödskivorna, skär fyra trianglar av bröden.

5) Lägg lite gurkfyllning på hälften av brödskivorna, strö på lite skinkbitar, lägg lite gurkfyllning på den andra bröddelen, pressa ihop. Drag av överflödig gurkfyllning med en kniv.

6) Skär till en gurkskiva, snitta och vrid, sätt fast på toppen av mackan med en tandpetare.

7) Plasta väl och förvara i kylen någon timme före servering.

Afternoon tea

Afternoon Tea sandwich med skagenröra

(till 8 st minisandwich) Här har jag inga mängder, testa dig fram och smaka) Den här skagenröran, gör jag ofta. Eftersom mina barn inte gillar rödlök, så har jag ersatt det med hackad gräslök och hackad gurka)

2 skivor formfranska

Handskalade räkor (helst, ger mycket bättre smak)

Creme fraishe (dubbel mängd jämfört med majonäs)

Majonäs

Röd stenbitsröm litegrann

Dill och gräslök

Hackat ägg

Hackad gurka (ej mittdelen)

Salt och peppar, lite citron eller citronpeppar

Gör här:

1) Skala räkorna, hacka dem något, men spara några till topping.

2) Blanda alla ingredienserna till skagenröran.

3) Skär bort kanterna på bröden och skär till fyra bitar av varje bröd.

4) Lägg lite skagenröra på varje bröd, toppa med någon räka och dillkvist.

Tea sandwich med lax/pepparrot

(8 st minisandwich)

4 skivor mörkt bröd (gärna en sötare sort)

1 dl creme fraiche

1/2 till 1 msk riven pepparrot

1 tsk pressad citronjuice

salt och peppar

ca 4 skivor kallrökt lax

dekoration citronskivor, babyspenatblad

Gör här:

1) Riv pepparroten fint, blanda med creme fraich, citronjuice salt och peppar.

2) Skär till bröden på samma sätt som ovan.

3) Bred på röran, lägg på ett spenatblad, lägg en klick röra till och skär till laxbitar, rulla och lägg på mackan.

4) Toppa med en citronskiva.

Afternoon tea

Afternoon tea Citronkakor och Rosa drömmar

Afternoon tea

Citronkakor

Citronkakor hör till det klassiskt engelska, så de ville jag testa! En ganska porös och milt citronsmakande kaka!

Ingredienser: 15-25 kakor

125 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl strösocler

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

rivet skal av en citron

4 1/2 dl potatismjöl eller maizenamjöl

Afternoon tea

Rosa drömkakor

50 g smör eller margarin

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl mat- eller rapsolja

1/2 tsk hjorthornssalt

2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

några droppar rosa eller röd karamellfärg

Gör här

1) Sätt ugnen på 150˚C.
2) Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Tillsätt några droppar rosa eller röd karamellfärg. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Arbeta in resten av mjölet.
3) Rulla små kulor av degen. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
4) Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Afternoon tea

Engelska scones

Jag vill göra de riktigt klassiska sconens, runda med marmelad och clotted cream till. Det här är en variant som jag testat, ät helst helt nybakta, efter någon timme är de ganska fasta. Så förbered en plåt innan gästerna kommer, och grädda när gästerna väntar på Afternoon teat! Jag har gjort en förenklad variant av clotted cream, varsågoda! (Missade bild med marmelad till…men serverade aprikosmarmelad, björnbärsmarmelad och lemon curd.

En plåt scones
  • 4 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver.
  3. Dela smöret i små bitar och nyp ihop i mjölblandningen och fördela jämt.
  4. Häll i mjölk och grädde och arbeta ihop till en jämn deg.
  5. Kavla ut på mjölat bakbord till ca 2 cm högs och stansa ut med någon rund form som ett glas eller dylikt.
  6. Pensla med lite mjölk, och låt vila ca 10 min, nagga med en gaffel och grädda.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min.

Vispad gräddkräm

1 dl vispgrädde

1/2 dl creme fraiche

1 tsk florsocker

Gör här: Vispa grädden tjock, vispa i creme fraiche och florsocker.

Servera: Varma scones (förvara i handduk),gräddkräm, philadelfiaost, smör, stark hårdost, olika marmelader.

Afternoon tea

Mini mjölkchokladbrownie med svenska jordgubbar

De här browniesreceptet har jag gjort såå många gånger! Perfekt att frysa in hela formen, tag ut och skära till små minibrownies, och förvara i en burk i frysen. De håller sig fint länge! Tag fram en stund före servering och dekorera med jordgubbar. Klicka på länken för att komma till receptet, istället för att göra en rund form, häll den i en fyrkantig eller rektangulär form, tänk på att lägga bakplåtspapper i formen, så är det enkelt att ta den ur formen och skära till bitar.

Mjölkchokladbrownierecept

Afternoon tea

Ja ett år äldre, men lite visare hoppas jag! Glöm inte att servera olika sorts te, mjölk och honung.

Vad tycker ni ska jag starta en bakblogg istället? ? Börjar ju snart bli mer bakning än pyssel här på bloggen!

Kram och ha en supertrevlig helg!

💖 Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

1 reaktion på ”Afternoon tea”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen