Sega chocolate chip cookies

Sega chocolate chip cookies

Nu har jag bakat några omgångar med Chocolate chip cookies…man vill ju ha dem så där lagom söta och krispiga och sega på samma gång! Här är ett jättebra recept som jag tror ni ska gilla! Hoppas det ska smak med Sega Chocolate chip cookies

Sega chokolate chip cookies

Sega Chocolate chip cookies – gott alla dagar om året!

Chokolate chip cookies

Sega chocolate chip cookies – recept:

Ca 30 kakor beroende på storlek. Jag gillar när de är lagom stora, inte så jätteamerikanska!

Ingredienser:

(Ugnstemperatur 175 grader)

💜 200 g smör
💜 0,5 dl strösocker
💜 1,75 dl brunt farinsocker
💜 1 ägg
💜 3,5 dl vetemjöl
💜 1 tsk bikarbonat
💜 2 tsk vaniljsocker
💜 2 tsk maizena
💜 200 gr mörk hackad choklad

Detta recept kommer från Camilla Hamid som driver bloggen My kitchen stories, hon gör verkligen suveräna bakverk! Kolla in hennes fina böcker! Jag har bara gjort några ändringar i detta recept. Vill du kika in på Camillas blogg, klicka på länken.

Sega chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies – gör så här:

Smet
1. Viktigt! Ägget och smöret ska vara rumstempererat. Kom du på att baka så där direkt som jag ¨(micra smöret några sek i micron)..Ägget funkar nog kallt också 😄.

2. Hacka chokladen.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och maizena i en skål.

4. Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till,

5. Ha i den torra mjölblandningen och den hackade chokladen och rör i ihop till en smet som likanr bilden.
Kakbollar
6) Egentligen ska man ställa in hela smeten i kylen i 20 min…Men jag rullade bollar före det momentet. Gör lika stora bollar, så blir gräddningen som allra bäst! Jag rullade ca 30 bollar och ställde in i kylen i ca 20 min Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda kakor
7) Lägg ut bollarna på två bakpulverklädda plåtar, Grädda mitt i ugnen i mellan 8-10 minuter. Allt beror på vilken ugn du har och hur stora kakor du gör. Håll koll på dem, de ska först flyta ut, sen få lite mörka kanter och vara ljusa i mitten.
Sega chocolate chip cookies
8) Ett trick de gör i Usa är att ta ut plåten mitt i gräddningen och släppa den i golvet så får man de klassiska Cookies-ränderna. Jag testade inte det mitt i gräddningen, men gjorde det när jag tog ut dem ur ugnen. Släppte plåten ett par gånger på bänken, då sjönk de ihop lite.
Chokolate chip cookies

Låt kakorna svalna! Förvara dem gärna i en tät burk i kylen, de går också jättebra att frysa och de blir nästan bättre av frysning!

Testund

Njut av höstens fikastunder! Är du nyfiken på fler recept här är två av våra favoriter: Toscakakor och Nutellakakor

Lycka till med bakandet!

Kram 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top