Syfestivalen höst 2022

Syfestivalen

I veckan har jag haft ett mysigt höstlov med familjen! Vi startade lovet med att besöka Syfestivalen i Stockholm. Det är flera år sedan jag var där, pga av pandemin! Det är en riktig folkfest med gamla, unga och mest damer! Man kan köpa allt möjligt på mässan och delta i någon av alla workshops. Här får ni en bildström av inspiration från Sy- & Hantverksmässan.

Symässan

Syfestivalen 2022

Det är en hall på Stockholmsmässan som är fylld med tyger, garn, symaskiner, pärlor och andra fina hantverksmaterial. Mässan är öppen i tre dagar och är varje vår och höst, så i januari/februari är det dax för nästa mässa! Syfestivalen finns även i andra delar av Sverige, så klicka på länken för att se vart du kan gå.

Syfestivalen

Mängder av tyger

Du kan hitta mängder av olika tyger på mässan. Montrar för trikåtyger, ulltyger, gardintyger och lapptäckstyger. Jag tycker att det var något färre tygmontrar i år. Men hela mässan hade färre utställare, men det var nästan bättre för då blev mässan luftigare och fler besökare fick plats.

Garn

Vackra mönster att sticka!

Garner

Något som jag tycker har ökat är intresset för att sticka och virka. Det fanns massor av garn i olika kvalitet, mönster till mössor, vantar och tröjor. Flera workshops i virkning, stickning, knyppling, tovning och garnfärgning! Om du tänkt gå på mässan i vår, tänk på att boka workshops direkt på morgonen när du anländer till mässan för att garantera plats. De är väldigt populära, man kan se program på Syfestivalens hemsida.

Amiguru
Virkade söta små amigurus! Alltid en favorit!

Virkade grytlappar i fina mönster

Keramik
Smart och vacker skål att förvara garn och stickor till sitt stickprojekt!

Pärlor och smycken

Något som jag märkt har ökat är montrar med pärlor, smyckes delar och annat fint! Det fanns flera workshops med pärlpyssel och armbandsknytning.

Pysselbolagets nya smyckesbok

Min fina vän Karin hade en monter med bokförsäljning och workshops i armbandpyssel. Jag kan varmt rekommendera den här boken den är verkligen pedagogisk och mycket inspirerande! Klicka på ”Vackra armband” för att kika mer på boken.

Ull

Broderi med sidenband

I den här montern fick man lära sig att broderi med sidenband på söta ullsaker!

Nåltovningsworkshop

Jag ju nåltovat mängder av julsaker under en period i livet, så himla roligt och fint blir det. Tycker att det passar speciellt bra till julen, med julhängen, änglar och tomtar!

Kort

Böcker och kort

På mässan kan man också finna fina pysselböcker till riktigt bra priser. Jag köpte en bok om att måla akvarell med mig hem. Vackra kort, Pysselmaterial, Cricut, Scarpbooking kunde man också hitta, men inte lika mycket som tyg och garn. Jag hoppas fortfarande att mässan kunde utvecklas med mer annat material som ex. träslöjd, papperspyssel, diy, pyssel för barn etc…det skulle bli en succé!

Julinspiration

Det fanns några montrar med lite extra fin julkänsla! Tycker den här montern stack ut lite extra med sina fina ljushållare och ljus!

Läder

Läderpyssel

Den här montern fångade verkligen mitt intresse, var där flera gånger och kikade på deras workshops…som var fullbokade. Man fick lära sig sy fina saxfodral eller korthållare. Fina materialkit med skärp, väskor, fodral och annat fint. Jag köpte med material till en korthållare i brunt läder, kommer blir roligt att testa! Jag skulle absolut vilja göra en egen handväska…kanske får blir vinters Diy-projekt, men först måste jag testa den lilla korthållaren!

Syfestivalen

Julbonad

Det är ju inte så vanligt att jag inreder med något broderat här hemma, men just till jul blir jag både sugen på att göra och hänga upp en sådan här julbonad! Köpte inte det här materialkitet…tror inte jag skulle hinna med det just nu…men den ligger på önskelistan att göra till ett annat år! Jag köpte istället med garn hem till svärmor och mamma, så de har några roliga projekt som jag hoppas kunna visa upp här på bloggen i vinter!

Hoppas att ni fått en dos av pysselinspiration till höst och vinter, för det är ju den allra bästa pysseltiden!

Kram och ha en fin höstvecka! 🍁💖🍂 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen