Vårblommor

vårblommor

Vårblommor

Våren har sakta börja vakna till liv vid stugan i skärgården. Våren har kommit långt här inne i stan, men ute i stugan är det säkert två veckor senare. Men det är väl toppen! Då får man ju uppleva, vår och sommar blommorna två gånger….! Eftersom jag jobbar vidare med mina mera tidskrävande pysselprojekt, bjuder jag idag på lite blombilder från landet, och blombilder från lägenheten!

vårblommor

Blommor vid stugan

Vi köpte ju denna gamla 70-talsstuga med en ganska stor platt igenväxt tomt för några år sedan. De första åren har vi jobbat med att hugga träd, rensa sly och klippa gräsmattan. Nu börjar solens strålar nå fram till tomten, gräsmattan börjar bli lite mer gräsmatta än mosmatta. De lökar jag satte de första åren, börjar titta fram. Det jag har förstått när man har stuga på landet är att alla små och stora djur gärna vill äta upp allt som är nysått, nyplanterat och säkert riktigt saftigt och gott. Vi har rådjur som gärna äter tulpanerna, därför planterar jag bara krokus och påskliljor, som de inte gillar!

Alla nyplanterade träd har vi packat in i plast och nät, det första åren. Nu har vi täckt av plommon och äppelträdet, och klippt de första grenarna. Tänk vad fina blommor de blir av äppelkvistar! Längtar tills träden blir så stora, så att det går att sitta och fika under dem!

vårblommor

 Odling i pallkragar

Vi har några pallkragar med blommor, grönsaker, potatis, tomater, rabarber, vinbärsbuskar, smultron och annat ätbart. Runt pallkragarna har vi gjort ett liten inhängdas så att inte vildsvin, råddjur och harar ska äta upp alltihopa. Dessvärre klättrar mördarsniglarna upp till pallkragaren och äter alla grönsaker, så i år får jag vi kanske fixa taggtråd runt pallkragarna…! Nu ligger i allafall potatisen på groddning…som snart ska vi planteras. Det blir någon ny pallkrage varje år, så Örtagården växer!

Blommor i stan

I stan har jag mest blommor i krukor, det är så enkelt och praktiskt! Jag köper mängder av påskliljor i kruka och sätter i större krukor och korgar. När de blommat över kan ta ut alla lökarna till landet och plantera! Vi har en fin park där vi bor, just nu blommar Forsytian nedanför vår balkong, körsbärsträden är på gång att blomma. Penséer är så tacksamma blommor, och blommar ju så länge! Just nu planerar jag för att piffa till balkongen, men en fin växthylla av en pallkrage, ett vindskydd av tyg, och kanske någon kul ljusslinga!

Vilken solig vecka! Äntligen lite värme!

/Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen