Midsommarkrans

Midsommarkrans

Då var det snart dax för midsommar! Vår allra vackraste svenska tradition! Blommarna blommar som allra mest, god mat, grillning, jordgubbstårta, fina sommarklänningar, kransar i håret, midsommarstång och kanske några roliga lekar! I år blir det ett litet firande på landet med våra närmaste, det ska blir riktigt mysigt! Enkelt, lättsamt och gott! Hoppas vädret blir fint så man kan duka utomhus, leka några lekar och äta gott! I helgen gjorde jag en midsommarkrans till äldsta dotterns födelsedag…det var ju såå roligt att göra så nu vill jag bara göra fler!

Midsommarkrans

Midsommarkrans

Det kanske ser avancerat ut, men är mycket enklare än vad man kan tro! Med ett reglerbart snöre baktill på kransen så passar kransen alla huvudstorlekar. Den här gjorde jag av köpeblommor, och de höll verkligen bra! Den blev även fin som torkad. Till midsommar kan man ju plocka det som finns i naturen, som björkblad, blåbärsris och dikesblommor.

Midsommarkrans

Midsommarkrans – material:

🌿 ståltråd, en tjockare variant. (Jag hade kortare bitar som jag satte ihop)
🌿 tunn ståltråd, gärna den gröna varianten som finns i blomaffären.
🌿 floratejp
🌿 sidenband
🌿 blommor (till denna krans använde jag blåklint och brudslöja, just för att de var småblommigt och torktåligt.)

Verktyg: sekatör

Material: från Blomsterlandet och Panduro

Bind en krans

Midsommarkrans – gör så här:

  1. Tag tre bitar av den tjockare ståltrådsbitarna (de är ca 20 cm långa) eller tag en lång hel ståltråd så slipper du skarva. Gör en liten ögla i varje ände av ståltråden. Testa gärna att det passar ditt huvud. Det ska vara ett mellanrum mellan öglorna så att man kan fästa ett sidenband.
Vira tråd
2. Vira floratejp rund hela ståltråden, för att göra den stabil, och så att blommorna fäster bättre. Det blir också finare vid ändarna.
Binda kransar
3. När ståltrådsstommen är klar, knipsa små blombuketter som kan fästas på kransen.
Binda krans
4. Bind fast den tunna ståltråden på ena änden av kransen, och vira fast den första lilla buketten, fortsätt sedan med bukett efter bukett vänd dem åt samma håll.
Midsommarkrans
5. När du satt fast alla buketter och närmar dig andra änden, tag då den sista buketten och vänd den mot öglan. Kransen är klar!
Sidenband
6. Klipp av ett sidenband, tag ganska långt så kan man reglera efter huvudets storlek. Trä i bandet genom båda öglorna.
Midsommarkrans
7. Gör en rosett, klipp sneda änder på sidenbandet.
Bind en krans

Midsommarkransen är klar!

Jag gjorde kransen dagen före användning, så bästa förvaringstipset är att spraya kransen med vatten, och lägga den i en plastpåse i kylen över natten. Den höll sig jättefin!

Sommarkrans

Krans som dekoration

Kransen hängde jag utanför dörren på väggen. Den är fortfarande väldigt fin som torkad! Till midsommarafton fick jag en kransbeställning av mellandottern, det är verkligen första gången någon vill ha en blomkrans..tur att de blir fina som väggdekoration sen! Tror jag ska testa lite andra blommor till nästa krans.

Idag sitter jag på Djurgården och jobbar, det är ju helt underbart! Yngsta dottern är på Grönan med kompisar så det är ju skönt att vara nära om de vill mig något.

Ha en härlig dag!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen