Höstkrans av kärleksört

Höstkrans

Höstkrans av kärleksört

I helgen var det riktigt mysigt på landet. Klarblå himmel, ingen blåst och så vackra höstfärger! Plockade in det sista från mina pallkragar. Det fanns både morötter, rödbetor och potatis och så några blommor! Vilken skatt, blir lika överraskad varje år att det blir ätbara grejer och vackra blommor. Man skulle ju bara odla mera! Idag bjuder jag på några höstbilder från stugan och en krans jag pysslade ihop till dörren.

Höstkrans

Höstkrans – är så kul att göra, och man kan ju använda vad som helst egentligen!

Höstkrans

Höstkrans – Material:

? Kransstomme

? Använd det du hittar i trädgård, dikeskanten eller skogen. (Jag använde minisuckulenter, kärleksört, bladverk(som jag inte kan namnet på, vintergrön med blåblommor)

? Tunn svart eller grön ståltråd.

Verktyg: sekatör och tång

Höstkrans

Höstkrans – gör så här:

1) Klipp till små buketter av blommor och blad.

3) Vira tunn ståltråd runt halmstommen, lägg till små blombuketter och linda vidare…

Höstkrans

Kransen är färdig

Den är fin att ha på ett bord också! Visst ser den olika ut beroende på vilken bakgrund man fotar mot. Jag la ut tre  bilder på kransen, med tre olika bakgrunder på instagram, och frågade er följare vilken ni gillade bäst. Och flest ? fick huvudbilden med den gamla dörren. Tror nästan att jag måste spara den gamla skruttdörren på landet, bara för foto ?

Höstkrans

Höstkrans

Så vacker höstdag! Det känns som att gräsmattan reparerat sig efter den här sommaren, lagom med sol och vatten.

Höstkrans

En tur ner till bryggan. Lite godis till Chelsea är ju bra, vi tränar ju henne att gå lös.

Höstkrans

Maneter i mängder

Tror aldrig jag sett så många maneter i viken som den här helgen! Det är tydligen inget bra tecken, utan ett tecken på ett sjukt hav.  Maneterna äter upp våra fiskyngel, så det blir nog inte mycket till fisk hos oss. Här vid stugan kommer man ännu närmare det här med klimatkrisen…Tror man måste dra sitt strå till stacken på något sätt!

Höstkrans

Väldigt vackert i alla fall!

Höstkrans

Skördade det sista hur pallkragarna! Jag sparade ändå några potatisplantor till jul….Här i skärgården blir det ju liksom aldrig vinter, vore ju kul att se om de går att äta! Gott var det med färskpotatis, sill, gräddfil och gräslök en söndag i oktober!

Ha en fin vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen