Visby Gotland

Visby gotland

Idag tänkte jag bjuda på något helt annat än pyssel! I förra helgen var vi och firade äldsta dotterns Master examen i Visby Gotland. Det blev en fantastisk weekend, med bästa vädret, roliga minnen, god mat, promenader i gränderna och små utflykter i närområdet. Varsågod här kommer ett bildkollage från Gotland. Jag kan varmt rekommendera en tur dit i sommar!

Visby gotland

Visby Gotland

Vackra Visby

Hela staden är omgärdad av den vackra ringmuren! I staden finns även ruiner, som är fyllda av caféer och restauranger. Gränderna är så gulliga med de gamla husen med söta dörrar, och så alla rosor som blommar! Nu var vi lite tidiga för att se den stora rosblomningen, men det fanns mycket Vallmo, Lavendel, Syrener och andra ängsblommor.

🌸 Det finns många butiker med hantverk, fårskinn, glasblåseri, keramik, vintage, inredning och så en del souvenirer så klart!

Visbys botaniska trädgård

I Visby finns en vacker botanisk trädgård, som ligger precis vid havet, med den fina muren som omsluter hela parken. På sommaren är det en otrolig rosblomning! Nu blommade Rododendron så praktfullt i lila och rosa!

Badvänliga Visby Gotland

I Visby har man alltid nära till ett dopp! Det finns den klassiska badbryggan nära hamnen vid Kallbadhuset ”Kallis” som man kan ta sig ett dopp! Det är också vackert att promenera längs stranden mot Gustavsvik, där det finns fler möjligheter till bad! När vi var där var det varmt i luften men 12 grader i vattnet!

🌸 Tips ta en promenad utanför murarna, så vackra stigar och väldigt fina vyer! Längs vattnet går det en strandpromenad som man inte får missa!

Boende Gotland

Det finns många bra boende i Visby, söta hotell med genuin gotlandskänsla, stugbyar, vandrarhem, tältplatser, Airbnb eller lägenhetshotell. Vi hittade ett prisvärt alternativ som låg centralt, men kanske inte mitt i stadskärnan. Perfekt lägenhet med kök, matplats, balkong, bra sängar och vacker omgivning. Det såg ju inte så kul ut från utsidan, men väldigt trevligt på insidan/innergården, superbra service, god frukostbuffé, samt ett nybyggt poolområde, med bastu, träningsgrejer, grillar, matplatse, solsängar. Sen har de takterass med bar som öppnar upp till sommarlovet!

🍔 Vi testade Nr 2 på listan över Sveriges bästa hamburgare ”Gotland smashfoodtruck” som ligger inom bilavstånd vid Coop/köpcentrum. Väldigt saftiga och goda måste jag säga!👍 De borde flytta foodtrucken in till Visby!
🍓 De svenska jordgubbarna här var årets allra godaste!👍

Krysmyntagården

Jag rekommenderar alltid ett besök på Krusmyntagården! Så god mat och härlig miljö! Man kan köpa med sig örter, oljor och växter! Våfflan med saffransglass och salmbärssylt var underbar! Krusmyntagården ligger några kilometer norr om Visby, men man bör ha bil! Man kan i samma tur besöka Lummelundagrottorna och Ihreviken.

Utflykt till Tofta

Åker man några kilometer söder om Visby, kan man göra några stopp längs med vägen, några fina loppisar, gårdsbutiker, bagerier samt söta butik Berså. Helt underbara saker, och där kan man även fika gott hembakt!

🌸 Tofta hade inte riktigt öppnat för säsongen när vi var där, men det är en fantastisk sandstrand, camping, restauranger, små bodar, utomhuspool, vollyboll m.m. Det som var en överraskning var den nya restaurangen på stranden ”Tofta Beach House” så himla fint! Inredningen är helt klart osvensk och härlig! Solstolar, mjuka soffor, inglasat men öppet mot havet och fantastiskt god mat! Ofta förväntar man sig någon sorts turistfällemat, men det här var riktigt bra, dock våra dyra svenska priser såklart.

Vackra promenader och god glass!

Ni får inte missa den goda glassen som finns lite här och var i Visby. Vid hamnen finns den största med mängder av smaker, men den godaste tyckte vi var ”Gotlato” som ligger vid torget.

Examen i Visby

Vi firade dotterns examen ”Master in Sustainable Management” så stolta föräldrar! Extra stolta för den här hållbara inriktningen är ju jag, som jag gärna jobbar med allt återbruk, loppis och miljötänk. Jag hoppas hon tar detta till hög nivå! Framtiden har börjat! Hela Almedalen var fylld av studenter hela helgen som firande med bal, studentpickningar och Universitetsexamen, otroligt stämningsfullt!

Restaurangtips!

Vi har ju besökt Visby och Gotland ett antal gånger, och jag måste säga att restaurangutbudet ökar för varje gång vi varit här. Kvalitén är också högre! Nu kan man hitta, både fisk/skaldjur, Napolitans pizza, fransk restauranger, Crepéställen, italiensk, grekisk, svenne-plankstek, burgarställen, köttställen och tapasrestauranger. Vi testade den asiatiska restaurangen Kasai denna gång, som har fått en så fin placering med takterass. Vi testade deras meny med smårätter, och det var otroligt gott! Vi hade sån tur med vädret och fick sitta på takterassen.

🌸 Jag rekommenderar starkt att välja att åka till Visby när det inte är Stockholmsveckan 29, för då är det trångt och fullbokat överallt, Välj en helg eller vecka under sommarlovstid, så är det mesta öppet, och perfekt att kunna ta bilen med, för några turer norr, söder, samt Fårö. Den östra sidan var länge sedan jag besökte, men också fint! Det är verkligen perfekt att bo i Visby, då har man lagom avstånd till allt, samt kan gå ut och äta goda middagar, samt ta morgon och kvällspromenader vid vattnet och i gränderna!

🌸 Vill ni läsa mer om Visby, så kan ni läsa mer här.

Visby Gotland

Jag säger stort tack för denna gång Visby och jag avslutar mitt bildkollage med några vackra solnedgångar! Vi kommer definitivt tillbaka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen