Syfestivalen i Stockholm 2015

syfestivalen

Syfestivalen  i Stockholm 2015

I helgen 13- 15 februari var det Sy- och pysselmässa i Älvsjö i Stockholm. Eftersom jag älskar pyssel, var jag naturligtvis där!! Samtidigt med Syfestivalen kunde man besöka Antikmässan, så det var väldigt mycket folk den här helgen! Det märks att pysseltrenden har växt! Det var många busslaster med tjejer, damer och tanter… som anlände till mässan! Kul!

syfestivalen

Mässans härligaste kreation!

Återbruksklänning av tuggummipåsar.

syfestivalenMässan bjöd på mycket

Massor av fina tyger (speciellt ekologisk trikå), garner, pärlor, symaskiner, pysselmaterial och mycket annat roligt. I montrarna kunde man prova på olika hantverk.

syfestivalenFint armband, med fina tygband.

Detta armband kunde man rösta på i en sytävling som pågick under mässan.

syfestivalenRolig necessär, med märkesband

Ännu ett tävlingsbidrag, som var otroligt inspirerande. Man kan göra många fina necessärer av återbrukat material!

 

Shopping

Det fanns många fina sömnadskit med gulliga mjuka djur.

Massor av garner till virkning och stickning och mängder av böcker med beskrivningar.

En tredjedel av mässan bestod av pärlor och smyckesdelar och smyckesworkshops.

Sedan kunde man köpa färdigsydda trikåklänningar, mössor haklappar, napphållare och mycket annat för barn, och mängder med tyger.

Det jag hade velat ha mer av på mässan var pysselmaterial och verktyg för papperspyssel, återbruk, måleri, bakning osv. Hoppas det dyker upp en större pysselmässa snart, det behövs!

Finsk trikåmärke ”Indie”

Ett trikåmärke som jag kollat in flera gånger på symässan är finska ”Indie” med otroligt fina mönster, mest anpassat för barnkläder. Väldigt populär monter, då den var proppfull med folk hela tiden. Köpte på med lite olika tyger, som jag tänkte sy något fint av!

syfestivalenSmyckesworkshop – Trasselhjärta

Det fanns flera workshops som man kunde anmäla sig till. Vi provade på en smyckesworkshop där man fick lära sig att göra ett trasselhjärta i metalltråd. Mer bilder och beskrivning kommer på sidan snart!

Syfestivalen kommer i mars till Malmö, sedan i september till Borås, och därefter till Stockholm igen i oktober! Så passa på att gå nästa gång.

Ha det bra! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen