Syfestivalen 2016

syfestivalen 2016

Syfestivalen 2016

I helgen har det varit mässan ”Syfestivalen” i Stockholm. En mässa som återkommer både höst och vår, och även finns på flera platser i Sverige! Så mycket glada kvinnor på samma yta! Här kan man shoppa allt ifrån garn, tyg, knappar, pärlor, scrapbookingmaterial, symaskiner och massa annat! Det finns alltid många roliga workshops att delta i! Jag har gått på denna mässa ett antal år, och det är alltid kul när man hittar något nytt! Varje mässa brukar jag fokusera på ett speciellt material, en mässa kanske jag fokuserar på smycken, ett år hemslöjden, ett år barnkläder osv. I år ligger mitt fokus på ”pastellfärger” och framförallt att lära sig sy fler saker…och en önskan är att sy små söta necessärer. Här kommer ett bildcollage från mässan, väl värd att besöka!

syfestivalen 2016

Syfestivalen – Mässguiden, med ett gediget program av utställare och workshops!

syfestivalen 2016

Kom i tid! Det blir ganska mycket folk, om du vill vara med på Workshops, så gäller det att boka på morgonen, vissa är väldigt populära!

3Exter

Det här var mitt först Wow-stopp på mässan! Så söta små saker…och en väldigt populär monter. Det fanns vackra färgglada band, roliga tryck-knappar, rosetter, tygetiketter, napphållare, necessärkit…och massa mer! Här handlade jag ett necessärkit, massa rosetter och band…så nu blir det att sy! 3Exter har även en webshop, så kika in där, de har såå mycket fint!

Alpaca of Sweden

Här fanns underbart garn och stickmönster till de fantastiska filtarna som man kan se överallt i media just nu! Allt garn från Alpaca of Sweden kommer från svenska djur, och garnet är tillverkat hos ett spinneri i Österlen..det känns ju riktigt bra, med en helsvensk produkt! Av ullen kan man även väva mattor…endast fantasin sätter gränserna av vad man kan tillverka! För att tillverka en sådan här fin fluffig ullfilt, behövs ca 2 stora garnnystan och ett par rejäla stickor med ett speciellt band som håller ihop dem. Det här kan nog bli ett kommande projekt! Väldigt fin monter!

syfestivalen 2016

Kreativa tidningar

Härliga tidningar med mycket scrapbooking, bakning och smyckestillverkning. Ett klart fynd på mässan 100:- för 5 st!. I tidningarna ingår ofta fler gelestämpelmotiv, fina knappar, rosetter och pennor!

syfestivalen 2016

Pagoni

En stor favorit bland mässans alla pärl- och smyckesmontrar! Pagoni har ett jättestort utbud smyckesdelar till mycket bra priser, och de är verkligen fina! Många saker i deras sortiment är deras alldeles egna design! Sedan sommaren 2015 har vi ett smyckessamarbete! Så himla kul! Här ovan ser ni några bilder där jag tillverkat och fotat deras smycken för min sida! Se vilka fina Plexitags med egendesignade logga, sådana tags kan man beställa från dem!

Annette Philip Design

Här fanns jättefina mönster och tyger! Alla mönster hos Annette Philip Design ska vara enkla att följa med temat ”Alla kan sy”. I montern erbjöds mini-sykurser varje timme! De här såg verkligen inbjudande ut, enkla mönster att följa och väldigt fina färger på tygerna! Klart inspirerande!

syfestivalen 2016

Massor av sy- och pysselböcker

På mässan finns alltid en monter med mängder av sy och pysselböcker till väldigt bra priser! Här är några böcker som jag hittade…fokus sömnad i år!

syfestivalen 2016

syfestivalen 2016

Elvelyckan design

Det fanns oerhört många montrar med vackra ekologiska trikåtyger. Den här montern fastnade jag för, Elvelyckan design. Företaget drivs av två systrar och mammor som designar de här fina ekologiska jersey tygerna, kika gärna på deras inspirerande hemsida! Färgerna och mönstren är så fina, och montern var väldigt stilren och snygg! Här får man verkligen sylust!

Shirley Tommas

Under många år har Shirley Tommas varit med på mässan och visat sina fantastiska skapelser. Underbara bonader och mattor tillverkade med en speciell engelsk teknik som kallas ”Hooky”. I hantverket använder man återbrukade trikåtyger, som rivs i långa remsor och nystas. För att tillverka en bonad/matta så används klassisk juteväv och en virknål (virknålen har hon satt fast på återbrukade korkar, för då blir så enkelt att arbeta med!) Man krokar men upp ”trikågarnet” med virknålen…här kan skapas fantasifulla mönster! Ett hantverk som verkligen ligger rätt i tiden, återbruk och bonader..en av årets stora trender för 2016! Det här måste provas!

Ha en jättebra vecka alla fina följare!…och pyssla på det blir man glad av!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen