Syfestivalen höst 2017 – Julinspiration

Syfestivalen

Syfestivalen höst 2017 – Julinspiration

Höstlovet startade med ett kul besök på Syfestivalen! Alltid lika mysig att besöka, och några nyheter fick vi se! Här kommer ett bildkollage från mässan, väldigt julinspirerat!

SyfestivalenSyfestivalenSyfestivalen

Hemslöjdens monter

En favorit är att besöka hemslöjdens monter, alltid så genuin och genomtänkt. Två väldigt trevliga böcker, som Jag kikade i var ”Sy väskor” och ”Papper & Stygn”. En positiv nyhet är att Hemslöjden nu ordnar fina pysselresor, håller kurser och har drop-in-pysselkvällar. Jag återkommer med det när jag fått mer information från dem.

Syfestivalen

Smart bokställ – En lång planka, lädersnören och ordentliga tyngder som höll böckerna på plats….ett bra Diy-idé!

SyfestivalenSyfestivalen

Söta hus i korsstygn

från Made by You – Ångrar mig så att jag inte köpte mig ett litet pepparkakshus-kit…Men såg att de finns att beställa hos ”Brodera mera” kika in där så hittar du fler hus.

SyfestivalenSyfestivalen

Nuppu – Ett nytt finskt tygmärke!

Wow säger jag bara! Klart snyggaste tygnyheten på mässan! Jag och Malin (Created by Malin) tänkte köra en utmaning och sy oss varsin klänning till våren…så himla länge sedan jag sydde kläder…Det blir spännande att se om det blir en klänning!

SyfestivalenSyfestivalenSyfestivalen

Vackra broderikit

Så fina broderikit både i ull och bomull, kuddar, dukar, dynor…Ja allt möjligt. Men det blev inget broderi den här gången, känner att det är lite knappt om tid till jul. Det kanske blir något mini mini broderi…kanske en julkula! Fin inspiration fick man iallafall!

TantTullTuss

Boksignering med finfina böcker. Tanttulltuss/ Anna Bergman signerade sina superfina böcker med stickade vantar och stickade sockor. Klart snyggaste Retromonter och så snygga böcker!

Syfestivalen

Folier

En väldigt rolig monter var Folier.se, men superfina maskiner som Siluette Cameo för fina tryck med folie, tryck för papper, tyger ja allt! Jag köpte en minimini-maskin ”Mint” som man kan skapa egendesignade stämplar! Det ska bli så kul att se hur det blir! Ett kit med maskin, fyra grundfärger, två olika stämplar som man kan köpa till fler stämpeldynor för flera motiv! Återkommer till hur det blir!

SyfestivalenSyfestivalen

Keramik – Snygga växtstöd till trädgården! Armeringsjärn och stengodslera, ska klara även våra vintertemperaturer.

Syfestivalen

En helt monter med finfina träsaker

SyfestivalenSyfestivalen

Sala laser

En nyhet på mässan för mig, var snygga montern ”Sala laser” med mängder av fina lädersaker. Här kunde man också få skapa sin egen lädernecessär, eller ”kottblommor” i läder. Väldigt många fina saker. Armbanden i läder i form av måttband var hur fina som helst!

Syfestivalen

Virkade granar – nät, garn och en ljusslinga vilken kul idé!

Syfestivalen

Julsaker – tomtar, grisar, änglar, glober…visst fick man en hel dos julstämning!

Syfestivalen

Fina maskinbroderade julfigurer – en av många workshops! Visst är de söta… Det känns som vi fått en härlig inspiration till att sätta igång med julpysslet!

Ha en jättefin vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen