Formex 2024

Formex 2024

Nytt år och årets första roliga event, Formex 2024! I år var jag inbjuden till pressfrukosten, ett rolig inslag med frukost och presentation på färgsprakande scen med info om årets trender. Det bjöds på utdelning av priser till årets designers samt därefter en rundtur till det vackert dekorerade entrétorget och årets Café som var något alldeles extra i år! ⛱️

Formex 2024

Lisa Bengtsson och Monchige

Allra allra finaste på mässan var caféet i A-hallen! Som att vandra in i en italiensk by, fylld av färg, mönster, citroner, tyg hängande på linor och massor av vackra parasoller! Samarbetet med Parasollföretaget Monchige och vår svenska formgivare Lisa Bengtsson är en perfekt match! De superfina italiensinspirerade parasollerna som vi kunde se sommaren 2023 har utvecklats med fler mönster och vackra, färgstarka mönster som Lisa Bengtsson designat!

Bilder från årets Café

Ja hoppas ni får massa inspiration bara av att titta på bilderna! Det här cafét speglar verkligen av sig på hela mässan, med årets färger, mönster, land samt även en hel del Diy.

🌻 tema ”Italien” se alla vackra keramikfat och alla mönster
🌻 Färger ”orange, gul, grön, laxrosa” samt lite leopard och zebra o typiskt ”Lisa Bengtsson” ett välordnat mönsterkaos!
🌻 Diy: kolla in lampan med nylonstrumpbyxor, kommer vi säkert se många influencers göra kopior på…kanske jag med!
🌻 Återbruk: vaser av plåtburkar med morötter i såå kul!
🌻 Årets dryck: fräscht i citron o alkoholfritt!
🌻 Loppisletning: Porslinsdjur i alla storlekar, gärna stora med guld som på 80-talet!
🌻 Roligaste prylen: klart kaninen med citronfatet och flodhästbordet! In med Alice i Underlandet i våra hem! Nu blev jag väldigt nyfiken på hur det ser ut hemma hos Lisa Bengtsson…nog tvärtemot Ernst!😄

Pressfrukost – stjärnor på scenen!

Sonja Björk Ebert projektledare för Formex, gör detta så bra! Glitter, glamour och en härlig personlighet! Vi fick träffa både Lisa Bengtsson som designat caféet, vår pysselstjärna Helena Lyth som även hade workshops i med återbrukstema under hela mässan samt året vinnare av ”Formex Sustainability Award” Lursta med deras pannor av gjutjärn med klimatvänlig tillverkning. Kul att se hur utvecklingen för hållbara produkter verkligen tas på allvar! Hoppas på fin framtid för Svensk hantverk och tillverkning här!

Formex 2024 Entrétorget

I entrén är det alltid en designer som blivit utvald att designa en jättemonter! Årets skapare heter Dennis Valencia som är en kändis inom mediabranchen, såå fint! Det var många roliga inslag, en kul blandning av mönster, färg och söta saker! Ett vardagsrum, kök/skafferikänsla, myshörna för barnen, samt en härlig blandning av böcker, porslin, godsaker, blommor, tyger samt 80-talsmusik från Dj’n underbart! Klar pluspoäng för att man slapp se mässtaket och att montern av inkappslad och fotovänlig!✨

🌺 Sällskapsspel årets grej 2024
🌺 Ett kök fyllt med godsaker på öppna hyllor, pastelligt och mysigt!
🌺 Mjuk och mysig hörna för barnen
🌺 Blandning av Spanien och Sverige med solfjädrar, antika vaser och Svenskt tenn mönster, himla kul!
🌺 Den glittriga ”pressgubben” var ju superbra!
🌺 Jättesvamparna var ju bästa Diy!

Nya designerstalanger

I en del av mässan hittar man ett gäng nykomlingar inom företagande och design. Här mina tre favoriter! 70-talsvibbar, härliga varma färger och hantverk! Lervaserna är helt underbara! Smycken med detaljer av ben och horn.

Diy – inspiration

Här är tre saker att inspireras av till 2024 års Diy-trender. Roliga saker i lera! Se söta skålen med smala ben, örhängen i Fimolera samt superroliga lergubbar!😄

Ernst

Ett besök i Ernst monter är ett måste, alltid min favorit! Svensk känsla året om! Som att stiga in i sommarstugan, och sommar med Ernst! Fick sån längtan till sommaren, blommande ängar, skapa, dreja och gör vackra kransar! Så fina nyheter i glas!✨

Workshop ”Naturlig växtfärgning”

Jag hittade tre olika workshops på mässan, det första var naturlig växtfärgen, sedan hade Paradisverkstan ett bord med ”måla ägg” samt Helena Lyth med kranspyssel med böcker. Jag och Mia ”Miakinoko” testade att växtfärga tyg. Så här gick det till:
🌿 Bomullstyget var tvättat och förbehandlat med alun (för att färgen skulle fastna)
🌿 Det fanns svart ris, röd/gul lökskal, torkade blommor, svart ris och svart te.
🌿 Vi fick strö ut materialet på bomullstyget, sedan lägga plast på för att bevara våra mönster samt rulla och knyta ihop det på en pinne, sedan skulle det ångas en stund. Till sist skulle vi få hämta våra konstverk! (Man kunde också strunta i plasten och bara rulla ihop tyget som en boll och ångbada.
🌿 Se mitt resultat! Vissa delar av tyget hade flytit ut, men vissa delar var ju spännande! Jag känner ändå att jag skulle vilja se blommorna, får bli mitt sommarpysselmål!

Formex

Helena Lyths workshop – tjejerna gick vidare och testade papperspyssel hos Helena, såg superfint ut, måste ju testas hemma, väldigt smart med pyssel med gamla pockets.

Påsk

Jag hittade lite påsk i form av ullägg, harar hos Gry & Sif, och några fina pappersdekorationer med påsktema. Sedan fanns några keramikägg hos Paradisverkstan.

Formex 2024

Tack Formex 2024!

Vi var jättemånga besökare på pressfrukosten i år, säkert 150 pers, alla fick en fin goodiebag med söta små saker! Det vackra fatet som ni ser, är från min mormor, fick lust att plocka fram det ur mitt vitrinskåp, nu ska det upp på väggen för mer ”italienkänsla”!

Hoppas ni fick en dos härliga färger, sommar och värme i kontrast till vårt vintriga Sverige!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen