Formex

Formex

Igår var jag bjuden på pressfrukost för Formex höst 2023. Såå kul att komma iväg tidigt på morgonen för en himla lyxig frukost med en enorm färgexplosion! Det här hade jag inte förväntat mig…Formex hade ju år från år dragit ned på flärden, färgen och lyxen, men nu kan man säga att det är på G igen! Jippie!🎉
Idag bjuder jag på ett fotokollage från årets höst på Formex, ur min kameravinkel..har fotat mina favoriter, men det finns oändligt mycket mer att se…så besök den om du har möjlighet!

Formex

Formex pressfrukost

Presentation av Lena Nyholm

Vi fick en härlig presentation av inredningsproffset Lena Nyholm som designat och dekorerat hela entré-hallen med hjälp av en superduktig florist. (Lena känd från dukningar i “Så mycket bättre” Tv4, samt kommande program inredningsprogram för Viaplay)

💜 Vilken flärdfull dukning, men lampor, ljus, porslin och mängder av blommor i främst lila, svart, guld, rosa, oraange…ja ni ser på bilden! Känns väldigt mycket 80-tal, och vilken glädje och lyxig känsla! Dett behöver vi i dessa kristider, då folk vill ha lite flärd i hemmet!

💜 Vi får se det härliga arbetsrummet, där man kan låta kreativiteten flöda med vackra penslar, färger, tyger med vackra gamla möbler…Varför måste arbetsmiljön vara så grå och tråkig!

💜 Det finns en bar med neonljus och discokänsla, mötesrum med kuddar, mattor, blommor och ljus!

💜 Tapeter med barockkänsla.

Dessa vackra posters fick vi med i vår Goodiebag!💖

💜 Lila känns som årets färg på Formexmässan, och glas i alla möjliga färger, former och mönster!

Formex – Nytt färgföretag – CanCan

Vi fortsatte vår pressfrukost i en biosalong! En härlig och explosiv presentation av det helt nylanserande färgföretaget CanCan. Vi bjöds på färgprover i mängder, med möjlighet att se alla färger längs väggen länges hela mässhallen! Enormt snyggt och välgjort, de söta små färgproverna med miniroller är toppen att måla upp sitt färgprov på väggen.

Disco

Dax för stora mässhallen

Dax att besöka den stora mässhallen, vi möttes av disco och neonlampor! Kul! För är det något vi ska känna av årets mässa är glädje, humor och party! Skulle ju vara kul att ha en ”gillestuga” med bar och neonlampor..de är ju från min uppväxt på glada 80-talet!

Formex – hantverk och skandinavisk känsla

Så klart fanns mycket annat också, jag gillar ju det enkla, skandinavisk och vackra om jag får välja…Här är några finheter från bla. Paradisverkstaden (bild 1 och 2).

Formex jul

Vi vandrade igenom ”jullandet” som var fyllt med stjärnor, julslingor, några söta dukningar. I år tycker jag inte det var något nytt som stack ut. Klassisk röd/vit jul med papperstjärnor, tomtar och lite hantverk. Fint och hemtrevligt helt enkelt!

Fina saker hos Café Mimo

Här hittade vi vår favoritmonter på mässan! Så härliga färger, med långa våder av tyg, pastelliga färger, hantverk och mjuka material i söta små förvaringskorgar och askar! Vi valde ett par Tarrot-kort, de här budskapen fick jag…spännande! Är det denna höst jag ska göra mitt vägval och nystart kan tro!

💜 Se de söta broderingarna med målat tyg i kombo med Sashikobroderi, wow!
💜 Tygrosetter i mängder att dekorera gardin, paket eller håret!
💜 Fina julhängen i bambu, åh detta kans bli en fantastisk skandinavisk gran tror jag!
💜 Lampinstallation med stora påsar…önskar jag hade stort trapphus nu!
💜 Min personliga mässfavorit! De söta tygskålarna, de måste jag bara göra! Mässans bästa DIY!

Formex Designtalant

Vi vandrade genom montrarna av Design talanger! Det är min favoritdel av mässan! Alltid kul att se vad som bjuds! Den delen kändes lite mindre och mer bortglömd i år…synd! Finast var iallafall de vackra lamporna gjorde av loppisfynd, ljushusen samt lamporna av keramik!

Ernst

Vi besöker alltid Ernst monter, en tradition! I år var den lite annorlunda, men stack som vanligt ut bland alla andra mer spretiga och färgstarka montrar. Den var verkligen vacker i sin enkla skandinaviska stil! Gillar rippväggen, den ljusa furun och den mer sparsmakade keramiken i vitt, beige i kombo med det trendiga bruna glaset!

DIY -tips!

Jag kikar ju alltid efter Diy-tips på mässan. Här kommer två! söta kransar av bambupinnar (det har jag hemma i mängder…kanske får bli en höstkrans. Varför inte göra en metallkrans också av återbrukade burkar, sprayfärg…ett hållbart pyssel, så bra!

Blommor i hall 2

Vi fortsatte dagen till C-hallen som är fylld av godis, trädgård samt leksaker! De här fina tillbehören till vaserna, skulle man ju investera i kolla in Hanataba

Godis i mängder!

Efter lunch brukar vi gå en vända bland godismontrarna! Det finns ju mycket gott att prova på! Roligast var att prata med tjejerna i Taste Candy, och prova det nya trendiga frysttorkade godiset! Så kul att gissa vad för godis de har puffat upp med frystorkningstekniken! Gelehallon, Refreshes, Skittles, Banangodis etc smakar som en förstärkt godismaräng!

💜 Legogodis kul för de små!
💜 Mängder av lakrismontrar i kombo med choklad och chili!

Trend Stefan

TrendStefan bjöd som vanligt på en rolig och inspirerande halvtimmes show! Han bjuder på skratt, färg och trender förstås! Färgskalan denna höst är färgglad. Det vi människor behöver i dessa kristider är färgglädje, fest, firande av alla högtider man kan hitta ”typ kanelbullens dag”. Vi i Sverige (se bild 2) är bra på att fira saker!👍

💜 Butiksvärlden är ju på väg mot förändring! Vi måste bjuda på en köpupplevelse i form av event, dans, godsaker och skoj!
💜 Vi tar in mer lokalproducerat i våra butiker och stora marknades event för att locka folk och kanske tänka lite hållbarhet/klimat (fast det var väldigt lite tal om det)
💜 De stora varuhusen som Selfridges i London bjuder in till local marknad på entreplan, Ikea & Hm bjuder på Raveparty…allt för att locka mer kunder att handla!
💜 Den stora frågan vad ger människor lycka?! Det är att umgås med sina vänner!
💜 Vad ökar intresset på Instagram denna höst?! Bjud på humor helt enkelt!

Stort tack Formex!

Jag får verkligen tacka Formex för en fantastisk dag! Vackert, välgjort, så fin pressfrukost med finaste goodiebagen jag fått! Sen förgyllde Merja (Silverödlan) och Mia (Miakinoko) dagen, kul att vara med vänner och dela denna dag! Nu är jag fylld med massa inspiration till en färgsprakande och glad höst!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen