Midsommar krans

Tänk vilken vacker Midsommarafton det blev i år! Det allra finaste vädret, lugnt och soligt! Blommorna blommade så vackert, jordgubbarna hade börjat mogna, och vi fick fira i stugan! Det blev det lilla firandet, enligt tradition, sill-lunch lunch, dans kring midsommarstången , jordgubbstårta, grillning och 5-kamp! Idag bjuder jag på några bilder, samt tips till nästa års fix av midsommar krans.

Midsommar krans

Midsommar krans

En midsommar krans med blommor från trädgården, är väldigt enkel att göra! Ta det du hittar i naturen och blanda med köpeblommor.

Tottnäs rökeri!

På väg ut till landet, så brukar vi alltid stanna vid Tottnäs rökeri och köpa rökt fisk, blommor, frukt, grönsaker och en glass! Det är såå mysigt där och maten är av bra kvalitet! Man kan även fika och äta lunch, och så finns det brygga där man kan lägga till med båten. Tottnäs ligger precis före bron ut till Torö, ett perfekt stopp. Till den här Midsommarafton var jag extra lat…och köpt färdiginlagd sill, lax och rökta räkor, såå gott!

Blomsterpromenad till bryggan

I år hjälptes vi grannar år att klä midsommarstången kvällen före Midsommaraftn, för att sen ses och göra kransringarna på Midsommarmorgonen. jag plockade lite blommor till min egna kransar på väg till bryggan! Någon som jag varmt rekommenderar som jag missat som bukettblomma är smörblomman, den håller sig jättebra i en vas.

Göra kransar

Jag tänkte att i år ville jag göra kransarna dagen före midsommar, så man hann göra flera stycken, samt slapp morgonstressen med matfix och annat. De höll jättefint hela Midsommarafton, här kommer några tips!

🌸 Blommor: Borstnejlika, Blåklint, Spirea, brudslöja, Minikrysantemum i vitt samt sidenband

🌸 Material: grov ståltråd, bindtråd gärna grön, blomstertejp (ej ett måste), sekatör eller sax och mycket blommor.

  1. Knipsa av en bit ståltråd som räcker precis runt ditt huvud, gör en ögla i varje ände för att kunna knyta ihop banden med ett sidenband. Det blir så bra för då kan man reglera kransen efter huvudets storlek.
  2. Tag blomstertejp och vira runt ståltråden, det gör kransen mer stabil, mindre hal och enklare att fästa blommor, men absolut inget måste. Jag gjorde även en krans utan blomstertejp, det funkade också väldigt bra!
  3. Gör små buketter av dina blommor, fäst den gröna tunna ståltråden i ena änden av kransstomen, vira och fäst små blomsterbuketter. Det kan vara fint att få in lite gröna löv också, det ska jag lägga till nästa år.
  4. Avsluta med att knyta ihop med sidenband, tag ett längre sidenband så kransen passar alla!
  5. Tips! Doppa nu hela kransen i vatten eller skölj försiktigt med kranen, stoppa påsen i en plastpåse, knyt igen och förvara i kylen över natten. Tag fram någon timme före du ska använda den, skaka av vattnet och njut av din midsommar krans!

Tre olika midsommarkransar

  1. Den första är Borstnejlika (mitt bästa tips på tålig sommarstugeblomma!) brudslöja, krysantemum, spirea.
  2. Den andra kransen har Blåklint, Brudslöja, Spirea, Krysantemum
  3. Den tredje…då tog köpeblommorna slut så det fick bli Spirea och Borstnejlika

Midsommarsnaps – Rabarbersnaps

Jag testade för första gången att göra Rabarbersnaps, den blev himla god! Det kommer jag absolut göra fler gånger! Den smakade mer rabarber än sprit, och så ljuvligt rosa! Vill ni ha recept klicka på Rabarbersnaps

Midsommar i stugan

Det är som vackrast vid stugan runt Midsommartips! Gräsmattan är fortfarande grön och nu blommar Gullregn, Spirea, Minisyren. Pion, Borstnejlika och dikeskanterna är fyllda med Smörblommor och Hundkex.

Det blev enligt tradition dukning i Blå/vitt med flagga, midsommarstång, sillbuffé, loppisfyndade kaffekoppar och jordgubbstårta som svärmor gjort som rulltårtsbakelser, såå gott och perfekt när man inte är så många. Kan varmt rekommendera det som efterrätt i sommar!

Midsommar som tradition!

Det blev dans vid bryggan, ett dopp i 15 graders vatten, 5-kamp, med pokal och priser, kubbspel och grillat. Tack vädret för den finaste Midsommar på länge!

Tack för denna Midsommarafton!

Nu kan sommarlovet starta på riktigt! En veckas bloggpyssel hemma i lägenheten sen bär det iväg till Franska Rivieran. Det ska bli extra kul, tredje gången gillt och nu har vi hyrt bil, så om ni har några fina tips på gömda stränder, vingårdar eller annat fint som vi bör se så hör gärna av er!

Kram 🌸 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen