Makramé väska

Makramé väska

På sommarens pyssel-to-do-lista hade jag planerat att göra en makramé väska som skulle passa till sommarens klänningar. Det blev faktiskt en väska! Jag har bara inte hunnit visa upp den här på bloggen…och en beskrivning är ju inte det lättaste att göra för en sån här sak. Så mitt bästa tips är att kika på lite filmer på Youtube…sök bara på Makraméväska eller Makramébag så får du upp mängder av bra filmer! Varsågoda dagens somriga tips! Makramé väska.

Makramé väska

Makramé väska – ett rofyllt pyssel, där man endast behöver lära sig en knut!

Makramé väska

Makramé väska – material:

🌿  Knytgarn, makramé garn, jutesnöre – ju tjockare tråd desto snabbare att knyta.
🌿 Bambu handtag

Verktyg: sax, en karda, maskeringstejp

Tack CC Hobby för material till denna väska!

Makramé väska

Makramé väska – gör så här:

(Ni ser att man kan vända väskan utochin för att välja att ha fransar eller ej.)

Sök på Youtube: Makramé bag eller Makramé väska diy eller Macrame bag easy att få bästa beskrivningen. För att se hur man gör en sådan här knut klicka på mitt tidigare inlägg om grunderna i makramé.

🌿 Makramétips

Makramé väska

1) Mät upp garnet, jag tog minst 2 meter per snöre. Tejpa varje ände med lite maskeringstejp, så att det inte repar upp sig.

Vik garnet dubbelt och gör en knut runt själva bambuhandtaget. Vill du ha en större väska tag mycket längre snören. Det behövs ca 20 snören per handtag. Jag gjorde 22 knutna snören per handtag. Gör gärna handtagen parallellt, så man ser att det blir jämt och lika. Spika upp ett par spikar på väggen och låt väskan hänga framme, så kan du göra några knutar då och då.

Makramé väska

2) När alla snören sitter fat i handtaget, tag 4 snören och gör en klassisk vanlig makraméknut, kika på mina tidigare inlägg så förklarar jag hur man gör.

3) Gör sex rader med klassiska makraméknutar på varje handtag, Jag gjorde de tre första raderna ganska tätt och lite glesare mellan de tre nedersta raderna. Gör det andra handtaget parallellt så att det blir lika.

Makramé väska

4) När du är klar med varje sida, är det dax att knyta ihop väskan sidor. Tag 4 snören och gör en klassisk makraméknut i sidan, fortsätt att göra hela raden till andra sidan, gör även en klassisk knut här.

Makramé väska

5) Knyt önskat antal rader med klassiska knutar, så att det bildas ett fint och jämt nät. Välj hur tätt du vill ha nätet.

Makramé väska

6) När väskan känns färdig, är det dax att knyta ihop den längst ner…dvs att få till en botten. Jag valde att göra på enklaste sättet dvs. Att göra vanlig knutar längs den nedre kanten.

Makramé väska

7) Vira garnet runt fingrarna och gör en knut.

Makramé väska

8) Den yttersta kanten består av 6 trådar, sedan tog jag 4 trådar dvs två från framsida och två från baksida för att få ihop botten.

Makramé väska

9) Dra till knutarna så att de sitter tajt mot nätet.

Makramé väska

10) Klipp till ändarna på väskan för att få det jämt.

Makramé väska

11) Karda ändarna på garnet för att få till fransigheten.

Makramé väska

Väskan är färdig! Jag är så nöjd med att det blev en väska, har använt den många gånger! Jag tycker det blev bra att göra ett tätt rutnät, då ramlar inte grejerna ur väskan.

Hoppas ni testar lite makramé, det kan se svårt ut med testa och träna så fixar man det lätt!

Lycka till! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen