Odla på landet

odla

Odla på landet

Att odla är verkligen avkopplande för själen! Att få se resultatet av några frön som man sått i en kruka, pallkrage eller trädgårdslandet är verkligen fantastiskt! I odla i pallkrage kan jag verkligen rekommendera! Så enkelt och användbart, man kan plantera örter i en krage, så sallad, dill och ärtor i en krage, sätta potatis i ett par kragar, blommor i en och så kan jag fortsätta i all oändlighet. Många målar sina pallkragar i vackra färger, man kan sätta gamla fönster som lock, sätta dit fina odlingsskyltar. Här kommer ett bildcollage från trädgården vid stugan.

odla

Kaprifolens blommor är så vackra och luktar så gott!

odla

odla

odla

Gammaldags blommor

Alla blommor fanns vid stugan när vi blev ägare. Blommor är en sådan inspirationskälla till alla pysselprojekt, och väldigt fint att dekorera bakverken med! Gå ut i naturen och fotografera, och samla  inspiration till alla vinters kreativa projekt! Plocka blommor och pressa till fina tavlor och kort!

Odla i pallkrage

Smultron, jordgubbar, örter, potatis, vinbärsbuskar, blåbärsbuskar….Det blir ett par nya lådor varje år. På önskelistan står en låda med gammaldags mormorsblommor som pioner, riddarsporre, akleja, klematis.. Eftersom vi har så mycket vilda djur vid stugan så har vi en liten inhängning runt lådorna, snart blir det nog snigelstängsel av el… just nu testar jag vaxduk runt salladslådan, och det funkar sådär..

Ha en jätteskön semester, ni som blir lediga snart! Jag fortsätter med pyssel och bakning här på sidan… så håll utkik!

Hälsningar

Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen