Ljusslinga av petflaskor

ljusslinga

Ljusslinga av petflaskor

I våras visade jag några bilder från vår balkong, som jag upp piffat med en lastpall med växter, spaliéer, blomlådor och annat fint. Nu är det bara mysbelysningen kvar! Jag har haft idén länge att göra en egen ljusslinga, med någon kul dekoration. Eftersom den är tänkt att vara ute, så är det ju bra om dekorationerna är regntåliga! Återbruk är ju så härligt och så klart bra för miljön! Här är ett väldigt kul pysselprojekt, en ljusslinga med blommor av petflaskor!

ljusslinga

Blommorna är tillverkade av botten på minipetflaskor

ljusslinga

Blomslinga

Material:

Petflaskor av valfri storlek, jag gjorde mina blommor av den mindre sorten flaskor. Mitt favorit pysselmaterial just nu! Sprayfärger Montana black från Skapamer.se. Ljusslinga, tag den du har hemma, tänk på att använda en ljusslinga för utomhusbruk om du ska ha ljusslingan ute. Min ljusslinga är en batteriedriven ledslinga från Clas Ohlson, den är toppen att lägga på bordet ute som inne, men den klarar inte utomhusregnet, så ta in den till kvällen!

Verktyg: Vass kniv, liten sax, borrmaskin, (ev limpistol).

ljusslinga

Sprayfärger från Skapamer

Ljusslinga av petblommor

Gör så här:

  1. Skär av botten på flaskorna.
  2. Forma till flaskbottnarna med en sax så att de liknar blommor.
  3. Gör lika många blommor som antalet ljus i ljusslingan.
  4. Spraya med olika färger på baksidan av blomman. Jag sprayade bara baksidan, och lämnade insidan blank, men det är en smaksak hur man vill ha det! Låt torka en någon timme.
  5. Borra hål i blommans mitt, för att göra hål till ljusslingan. Jag borrade från framsidan på blomman, för det blev snyggast hål.
  6. Tryck dit en lampa i varje blomma, om de inte fastnar riktigt, kan man limma med en limpistol.
  7. Klar att använda!

ljusslinga

Det här projektet är jag faktiskt himla nöjd med! Kombinationen av återbruk, enkelt pyssel och bra användningsområde! Testa det här är ett roligt sommarpyssel!

Hoppas det blir många mysiga varma sommarkvällar i sommar, då ”blomslingan” kan skapa extra stämning! Lycka till!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Ljusslinga av petflaskor”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen