Bullet Journal – Nytt år & Ny bok!

Bullet Journal
Bullet Journal

Bullet Journal – En kalender, en dagbok, Att-göra-listor, en skrivbok med visioner!

Bullet Journal metoden, är en en trend som slagit stort både i pysselvärlden och i övriga yrkeskategorier! Egentligen är det inget konstigt. En helt vanlig skrivbok, som man ritar/skriver sin egen kalender, sina egna dagboksanteckningar, gör sina kom ihåg listor…men kan utveckla enormt med roliga sidor som: Träningskalendrar, sovstatistik, framtidsvisioner, roliga mål och drömmar, kontaktlistor till Vip-personer, Resmål…Ja här samlar du allt viktigt, som bara du ska ha tillgång till…så slipper du alla postitlappar, kalendrar!

Bullet Journal

Bullet Journal – Samla dina tacnkar, organisera ditt liv, forma din framtid!

I julklapp fick jag en så fin bok från Volante förlaget ”Bullet Journal Metoden” av Ryder Carrol. Författaren har samlat allt om denna spännande metod i en rejäl bok. Lite tungläst i början…men den tar sig i mitten, och ger en mer praktiska tips, och motivation att börja med en ”Bujo”. Här är ett litet utdrag från baksidan av boken, så ni kanske blir motiverade att läsa den!

I åratal testade Ryder Carrol olika organisationssystem, online och offline, men inget av dem passade hans sätt att tänka. Till slut skapade han en egen metod för att bli mer fokuserad, konsekvent och effektiv. På bara några år har det blivit en global rörelse. 

Bullet Journalmetoden hjälper dig att få kontroll över livet – och fokusera din tid och energi på det som är verkligt meningsfullt, både på arbetet och i ditt privatliv

? Samla dina tankar: Med papper och penna kan du få koll på din tid och överblick över dina framsteg.

? Organisera ditt liv: Hitta lugnet i vardagen genom att attackera dina att-göra-listor på ett systematiskt, medvetet och produktivt sätt.

? Forma din framtid: formulera dina drömmar till tydliga mål, och bryt sedan ner dem till genomförbara steg.

? Detta är boken för frustrerade listskrivare, överväldigade multitaskare och kreativa människor som behöver struktur.

Bullet Journal

Starta din Bujo

Hösten 2017, köpte jag min första Anteckningsbok av märket Leuchtturm, en fin skrivbok, men lite extra info om ”Hur man gör” med prickade sidor, som gör det enkelt att rita och skriva…Det är den svarta till vänster…Vill du läsa om mina första Entusiatiska start: Det finns tre inlägg om det!

? Bullet Journal – Vad är det?

? Bullet Journal – Kom igång!

? Min Bujo

Ny Bujo 2019

Nytt år och ny bok, nya pennor och med en halvläst Bullet Journal bok...och ett år rikare av erfarenhet som användare. Ska jag vara ärlig, så var jag lite skeptisk till första halvan i boken, som var ganska stelbent, men även med mitt första år med Bujon i bagaget…Tyckte nog det var lite tidskrävanden….Men när jag läst till mitten av boken så började det hända grejor! Här fanns lite mer ”Meningen med livet-grejer” Praktiska övningar, varför jag ska prioritera vissa saker, mål osv…så Då köpte jag mig en ny gul anteckningsbok, för nystart!

Hur gick det egentligen med den svarta boken, min första Bujo?
? Jo jag började med hull och hår, rita och skriva alla årets kalenderdagar, en sida för varje månad, en siduppslag för varje vecka och en sida för varje dag…jag kan ju säga att det blev lite för mycket! Visst en väldigt bra träning för handskrift, klotterträning och avkoppling att inte hela tiden blippa på mobilen… Men det tog för lång tid, det blev mindre praktiskt pysslande kan jag säga.

? Otroliga fördelar! Nu när jag ser tillbaka på 2017-2018

1)Det bästa med boken, är min ”Blogglistor, för idéer och att bocka av de jag verkligen genomfört…man pressade sig att faktiskt göra dem!
2) samlade listor med samarbetspartnerns (mailadresser, när jag kontaktat dem etc. Fakturalistor etc
3) All viktig info om privatlivet, som kanske inte behövde fylla telefonen, typ lösen till skollogin.
4) Otroligt kul, att titta tillbaka på min ”mål & framtidslistor” ”att göra listor” och faktiskt se att man genomfört mycket. Det blir man nöjd av!
5) Träning och mat, man kan se att jag tränade mer när jag hade rutor att fylla i…kändes dåligt med tomma rutor, veckomatidéer, var bra för att se hur ensidigt vi åt! Men det ska jag nog utveckla något.

Resultat! Det är bra med Bujo, men i år ska jag förenkla och utveckla den! Gör en sorts månadsöversikt, en sida för ”att göra lista”, en för ”idéer”, så blir det klart enklare. Sen fyller jag på med roliga ”träningshjul/sovstatistik/middagsidéer och fler sidor för att utveckla ritandet…För det är egentligen ett huvudmål för mig, att komma igång och utveckla ritandet..Det är ju så enkelt och kravlöst i sin egen lilla bok!

Telefonen är fortfarande värdefull!…Jag har fortfarande otrolig hjälp av min telefon, med familjekalender…för återkommande träningar, viktiga händelser, samt anteckningar med shoppinglistor och bloggidélistor….Så man kan säga att Bujon är min kreativa framtidsvision och kom-ihåg-kalender!

Bullet Journal

Dax att starta boken!

Material: Bok (bra bok med ett gummiband & fick längst bak, så kan man stoppa in typ biljetter/lappar etc), blyertspenna, tuschpenna med fin spets, penselpenna (om man vill), liten linjal och färgpennor (de små överstrukningspennorna vr himla bra) Allt har jag köpt på Panduro.

  1. Fyll i din kontaktinfo först i boken.
  2. Vanliga böcker har prickar, men råkade faktiskt köpa en med helt vita blad…ett rut/randat papper fanns med att lägga bakom varje blad, funkar perfekt.
Bullet Journal
Framtids logg – Månadsöversikt/kalender
Bullet Journal

Framtids logg – Månadskalender

Det är alltid bra att starta boken med att göra en kalender översikt för ett halvår/år frammåt. Jag gjorde två uppslag, 6 månader för varje…För det är bra att kunna blicka frammåt, om man ska planera något långsiktigt!

? Vänster sida med alla dagar i månaden, och tomt utrymme till höger, för att skriva viktiga händelser, här skriver jag inte i ex. Fotbollsträning som är jämnt…men viktiga händelser som födelsedagar, semester etc.

Bullet Journal

Månadsöversikt

Så här ser min månadsöversikt ut för Januari 2019. Tanken är att jag stryker dag för dag som går med överstrykningspennan. I rutorna lägger jag in typ tandläkaren, fotbollsträning, utv.samtal..etc. Till höger har jag mina blogglistor, månadsmål och komihåg att göra…Känns så kul att bocka av allt man gör!

Bullet Journal

Rita en banderoll

Här bjuder jag på ett lätt och kul rittips! Som jag nu använt till mina första sidor i boken.

Viktig info

Det kan alla behöva, som koder, allergier etc…Bra att ha om telefonen kraschar…

Träning/Sov logg/statistik/tracker

I Bujovärlden, finns det massvis med olika hälso/mat/träning/resor/böcker/film statisktik som man kan pyssla med! Helt enkelt vad du är intresserad av!

Mitt tips! sök på #Bujo #Bujoinspiration Instagram så hittar du massa fina sidor, även Pinterest har massor av idéer för ditt skapande. Facebook har grupper man kan delta i. Gillar man inte att rita men ändå vill få struktur på sitt liv, så går det ju jättebra att bara skriva! Tänk på att boken är bara för dig! Jag har skalat av den ordentligt jämfört med vad man ska göra enligt boken, men gör som det känns bäst för dig!

Bullet Journal
Träningslogg – Hoppas det blir en riktigt färggrann januari!
Bullet Journal
Sovlogg – tänkte få lite mer koll på sömnen, och se om jag kan påverka den till den bättre med hjälp av Bujon, träning, bättre mat…och minskat surfande på kvällen! ?
Bullet Journal

Innehållsförteckning

Bujoboken är sidnumrerad, och i början finns sidor för innehållsförteckning. Det är verkligen jättebra! Det gör det enkelt att hitta bland alla sidor!

Det var dagens Bujo-tips!

Under våren kommer jag dyka in här på bloggen, och ge er lite enkla rittips och annat smått och gott! Hoppas det här kan få lite mer struktur, nya mål och mer kreativitet! Läs boken eller sök mer info på nätet, fb sidor, Ig eller Pinterest och testa du också, och ta det med en nypa salt, förenkla och gör det för din egen skull!

Kram och Lycka till! / Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen