Recept Semlor – 2019, årets första!
Jullovet hade inte ens tagit slut innan suget på semlor kom! Första semlorna köpte vi faktiskt hos Magnus Johansson, såå otroligt goda! Nästa dag var jag bara tvungen att baka egna! Årets första semmelbak, och definitivt inte det sista! Vanligtvis brukar jag baka minisemlor, men den här gången blev de enorma, och supersaftiga! Här är årets första recept på semlor
Recept semlor:
Receptet hittade jag hos Odense marsipan.
Ingredienser:
5 dl mjöl
1 pkt jäst för söta degar
1 1/2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 tsk salt
150 g smör
1 ägg
12 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Fyllning:
Mandelmassa
lite mjölk
vispgrädde
florsocker
spritspåse/tyll
Recept semlor – Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader, värm mjölken till max 37 grader. Smula jästen i en degbunke, rör ut den med mjölken.
- Häll i socker, salt, kardemumma. Skär det rumsvarma smöret i bitar och rör ner det tillsammans med ägget.
- Blanda i mjöl, lite i taget till du har en smidig deg. Låt jäsa i 30 min.
- Knåda degen lätt, dela den i 20 bitar. Rulla till runda bullar och låt jäsa på en plåt i ca 20 minuter.
- Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Skär toppen av bullarna, gröp ur innehållet, Blanda brödinnehållet med riven mandelmassa och lite mjölk, till en krämig röra. Fyll hålet med massan. Vispa grädden och spritsa den på semlan, lägg på locket och pudra florsocker på.
Ha en jättebra vecka, och unna dig en semla, det är du värd!
Kram Katarina
2 reaktioner på ”Recept Semlor – Årets första!”
Åh va gott! Blev riktigt sugen på det nu! 😀
Hej Denise!
Tusen tack, vad glad jag blir att du blev sugen på semlor…kanske lite tidigt, men oh så gott det är!
Ha en trevlig helg!
Kram Katarina ?