Bujo – En kreativ kalender

Bujo - en kreativ kalender

Bujo – En kreativ kalender

Halloj! Sportlov och mera mys med familjen! Jag vet att några av er säkert redan har haft sportlov, och jag hoppas ni haft det bra! Tänk att det snart är Mars månad, och känslan är att det snart vore April med lövsprickning, påskliljor på gång och nästan gröna gräsmattor…helt otroligt! Ni som har hängt med här ett tag har ju sett att jag har pysslat ett par år med Bullet Journaling (Bujo), Min dag kalender och annat för att få struktur på vardagen! Nu har jag beställt en helt ny och fräsch kalender –  Bujo eller helt enkelt ett sort minnesalmanacka som jag och yngsta dottern tänkte rita, pyssla och använda som en sorts kombinerat familje/foto/minneskalender! En kreativ kalender helt enkelt!

Bujo - En kreativ kalender

En kreativ kalender – fylld med roliga grejer, foton, minnen, månadsplanering, bloggplan, middagstips och annat kul!

Bujo - en kreativ kalender

Bujo – material:

Alla fina pysselsaker är sponsrat av Creativ Company (CC Hobby), jag skriver dit artikelnr vid varje produkt så kan ni söka fram dem på deras hemsida om ni vill beställa. Jag kan säga att det här var en söt  present till mig och yngsta dottern, helt underbara grejer…och pennorna är verkligen riktigt bra (jag har testat massor, och de här kan jag varmt rekommendera).

? Kalender (guld) artnr 192651
? Fine line Tuschpennor artnr 25011
? Sketch Marker , spets/penselspets artnr 37382
? Stenciler artnr. 26982, 26983, 26984
? Plastficka med tillbehör artnr 192661
? Etiketter artnr 51013
? Sticky pack 24656 (dubbelhäftande tejp)
? Washitejp (guldmönster) artnr 24796
? Gem (diamanter) artnr 14215
? Scoring board (kuvertmaskin) artnr 13135
? Designpapper artnr 225912

Verktyg: blyertspenna, sax, linjal, sudd

Bujo - en kreativ kalender

Bujo – Vad är det?

Tidigare här på bloggen har jag förklarat närmare om vad det är, klicka på länkaren för att få en mer tydlig beskrivning om det:

Bullet Journal

Bullet Journal – Vad är det

Bujo - en kreativ kalender

Bullet Journal – februari

Bujo - en kreativ kalender

Mars bujo

Min Bujo

Min Bujo

Bujo – är såå kul!

Om ni orkat läsa allt det här, så hoppas jag att ni fått en ganska bra insikt hur en Bujo fungerar! Eftersom jag hållit på med Bujon i ca 2 år är det dax för en sorts utvärdering. Vad gillar man, vad gillar man inte, hinner man med detta?, Vad är kul? Har man fått mer struktur! Jaa på alla sätt är detta mycket givande! Men på ett visst sätt är det svårt att hinna med att göra den i sin helhet med månadssidor, veckosidor, dagboksidor, index etc…under årens gång har jag skalat ned den rejält och gjort den på mitt eget sätt!

För mig handlar Bujo om detta:

? Att öka sin kreativitet genom att rita, doodla, färglägga, en stunds mindfullnes. Att rita en bild för varje månad är roligt och ökar skaparlusten, en bonus är att man sparar sina ritade saker i boken.

? En månadsöversikt räcker för mig! Minnen och komihåg kortfattat i varje ruta. Mobilen använder jag som almanacka först och främst, Bujon är ett kul kreativt tillägg i livet!

? Varje månad har jag En sida/lista för komihåg-grejer , kul att bocka av!

? En sida/lista för min blogg, eller två, en för alla idéer överlag och en lista när det blir publicerat.

? Varje månad har jag tomma sidor där jag kan lägga till och testa olika listor/sidor som ex. Utgifter, väder, träning, middagstips, planering för ex student, mail/kundlistor, fakturering, renoveringsprojekt, familjekomihåg, födelsedagslistor etc…Det kommer man på vartefter.

? Klart roligast är att få användning av alla fina pennor, stickers, schabloner, washitejp, gem, små foton, reseminnen! Som scrapbooking för dig själv! – Bäst av allt, så tror jag att minnet förbättras!

? Största inspirationskällan är Pinterest.

Bujo - en kreativ kalender

En ny kalender!

Nu har jag testat en klassisk prickad bok i ett par år, men var sugen på att testa något nytt! En guldig kalender där man kan få plats med lite kort, sax, penna, och med ett antal sidor som är förritade med veckokalender lät som en skön bok! Nu får jag mer tid till det roliga att dekorera sidor och måla! Med stenciler och nya pennor blir det ju extra kul! Dottern fick välja färger och tillbehör, så vi kommer att göra några olika sidor i kalendern varje månad, en kreativ stund tillsammans helt enkelt! Bonusen blir ju att det sparas för framtiden!

Bujo - en kreativ kalenderl

Bujo - en kreativ kalender

Månadssida

Vi gjorde varsin ”Marssida” Det är roligt att göra en ritning för varje månad! Jag gjorde den ”turkosa”, med nästan bara schabloner, och dottern gjorde ”cirkeln” och använde också de små schablonerna för att skapa sin sida. Hennes blev ju mycket finare! Båda skrev ”A new start” eftersom vi börjar med en ny kalender! Tror att det är toppen att vi gör det tillsammans, vi påminner varandra om månadens ritstund.

Bujo - en kreativ kalender

Schabloner – På ett enkelt sätt klistrar men fast schablonen fast på pappret, sen fyller man i med tunn penna eller färger, och sedan kan de återanvändas massor av gånger. Schabloner kan man förvara i sin kalender.

Bujo - en kreativ kalender

Bujo - en kreativ kalender

Månadsöversikt

Ett sådant här uppslag tycker jag räcker för en hel månad. Den översta sidan är en färdig mall som följer med kalendern. Den har jag dekorerat med blomsticker, datum och washitejp, superenkelt! Den nedre har jag ritat med linjal på de vita sidorna som följer med kalendern. Jag har använt stickers och schabloner för att piffa till det lite.

Bujo - en kreativ kalender

Månadstips!

I kalendern finns även en förtryckt sida med tips på bra listor som kan användas i en bujo. Det här gör det enkelt att komma igång, nästa månad kanske man ritar sin egen ”Komihåg-sida”. Tanken med bujo är ju att göra sina saker på listan, titta tillbaka och bocka av och se om man gjort dem och bli nöjd över sina framsteg! De man inte hunnit göra, flyttar men fram som en punkt till nästa månad…har man ändå inte gjort dem efter tre månader, kanske det är dax att tänka till och hitta på någon ny punkt!

Bujo - en kreativ kalender

Prickiga sidor – med egna listor

Prickiga sidor är typiskt för en Bujo, tanken är att man enkelt ska kunna linjera upp sidan, skriva punkter för listor etc. En sida som jag gör varje månad är min bloggplanering, och några komihåg punkter, typ boka veterinärtid, resa etc.  För bloggen har jag en ständig idélista och en lista med datum när det är utfört. Visst är schablonerna söta, t.om för Instagram, Fb etc finns!

Bujo - en kreativ kalender

Mood tracker – en måbra-sida!

En sådan här ritning är kul att göra, man kan hitta på alla möjliga saker, som ex.för väder eller träning. Man får en sort översikt hur månaden har varit. Om man tycker det är jobbigt att rita en sådan här, kan man göra en och sen kopiera ett blad till varje månad. Det kan vara roligt att följa en ”Mood tracker” för ett helt år!

Bujo - en kreativ kalender

En kuvertmaskin

Ett kul tillbehör som kan användas till kalendern är en ”kuvertmaskin”, med lite andra finesser! Några fina mönstrade papper och dubbelhäftande tejp är också suveränt. De går ju även att göra fina kort/kuvert, origami, askar eller användas till schablonerna.

Middagstips – Gör ett kuvert

? I förpackningen följer det med en beskrivning på hur du viker ett kuvert, såå enkelt! Det följer även med en liten stans för att göra runda eller urgröpta hörn.

1) Lägg ett papper i den “apparaten” tag loss kniven och dra med den längs med skåran, vänd på pappret tre gånger till och skåra.

2) Klipp ur de små hörnen i mitten på varje papper, stansa hörnen runda.

3) Vik ihop, tag lite dubbelhäftande tejp så sitter de fint!

? Jag fick en idé om att göra en bunt olika lappar med middagstips, sedan drar man helt enkelt några rätter till en ny vecka, så får man några idéer om vad man ska handla och laga. Här använde jag en schablon, ritade och klippte lappar i de mönstrade pappret, skrev rätternas namn och la dem i kuvertet. små dubbelhäftande kuddar är toppen att fästa dem  i din kalender.

Bujo - En kreativ kalender

Ja hoppas ni följer med vår resa med vår nya kreativa kalender! Ja tänkte att vi skulle visa lite rit och pysseltips för hela året hur man gör en rolig kalender!

Ha det så bra! ? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen