Mars Bullet Journal

Mars Bullet Journal

Mars Bullet Journal

Oj oj Vi är redan inne i Mars månad, vet inte riktigt vad som hände! Men sportlov, och full fart i familje/jobblivet! Kom på att min Bullet Journal behövde en ny Mars-frontsida, ett nytt månadsuppslag och så bloggplaner förstås som ni får en liten sneakpeak på.

Mars Bullet Journal

Mars månad

För er som hängt med här på bloggen ett tag, har ju sett att jag testat Bullet Journal under 2018….utvärderat det…och gjort en del förändringar. År 2019 får bli ett effektivare Bullet Journal! Vill ni läsa mer om mina tidigare inlägg så kika här: klicka på länkarna.

Bullet Journal – Vad är det? (2018)

? Bullet Journal – Kom igång! (2018)

? Min Bujo

? Bullet Journal – Nytt år 2019!

? Februari Bujo

Mars bullet journal

Mars första sida

För varje månad har jag tänkt att rita upp en ny frontsida. Tanken är att det ska passa in på årstiden…Mars kanske inte är så värst blommig…Men min längtan till vår och sommar är så stor just nu! Tror bara att jag tänker på blommor, frön, odling, balkongen och min trädgård på landet just nu! Så det fick bli pastelligt blommigt!

Material:

? Bullet journal bok, eller en vanlig anteckningsbok med vita tjocka sidor.

? Blyertspenna, linjal, svart fin tuschpenna och pastelltuschpennor.

Gör här:

1) Börja med att rita upp linjerna med en linjal.

2) Skriv texten, en bra övning att träna sin handstil! Sök på nätet eller köp en Kalligrafibok och träna, himla kul!

3) Nu är det bara att rita alla blommor, blad, bolllar, prickar på ena sidan.

4) Vrid sedan boken upponer och så ritar du ungefär samma motiv.

5) Färglägg

Mars bullet journal

Mars månadsuppslag

Det här är egentligen det jag tycker är det nödvändigaste med en Bujo, att få till en månadsöversikt. I rutorna skriver jag i några viktiga små komihåg, som möten, jobbdagar, familjelivsplanering…bara korta punkter. Sen har jag min telefon som ett viktigt komplement, den påminner mig med på ett superbra sätt! Det roliga med bujon är att spara och se tillbaka….super bra för minnet helt enkelt! Då gjorde vi det, och minns ni supervädret då, den roliga festen osv. Sen utvecklar man sin handstil och ritteknik, och vill du hitta inspiration sök på Pinterest.

Blogg planering:

Till höger om min månadsplanering brukar jag ha en Blogg-planerings översikt…Där lägger jag in mina idéer och planer, sen skriver jag bara en bock och datum framför ordet (de med blommorna) när jag slutfört min idé på bloggen!

Om jag inte hinner genomföra idén under just denna månad, så flyttar jag bara fram den punkten till nästa månadsuppslag…och vissa idéer kanske inte passar just den månaden…Då när man har idétorka är det bara att bläddra igenom hela Bujon och hämta idéer och fylla på en ny månad. Superbra för att få struktur och inte glömma något! Har du ingen blogg, men något annat som måste planeras…gör gärna komihåglistor varje månad och flytta fram, stryk och fixa. Man mår så bra av att se vad man presterat!

Mars Bullet Journal

Marstemat

Mars fick bli rosa, med längtan till körsbärsblommorna! Till höger kan ni se några av mina pyssel som är på gång…eller som jag önskar att hinna med i Marsmånad…före allt påskpyssel (som är min stora favorit!).

? Sedan lämnar jag sidorna efter månadsuppslaget tomma, med utrymme för månadens mailkontaker, samarbeten, hemmafixalistor, middagsidéer, ritsidor etc.

Har ni något pyssel som ni vill se mer av här på bloggen, så här gärna av er i kommentarsfältet eller på mail: katarina@diysweden.se. Alltid himla kul att höra ifrån er!

Ha en bra vecka!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen