Formex vår 2019 – en inspirationsdag!

Formex vår 2019

Formex vår 2019 – en inspirationsdag!

Jag äntligen var det dax för en härlig inspirationsdag på Formex med några av mina fina pysselvänner! I år blev det en dag tillsammans med Mia @miakinoko och Merja @silverodlan, och vilken dag! Från 10 -22.00 tala om heldag… ”färgsprakande” intryck och fylld med lunch, två fikapass och en middag på det! Här kommer ett vårlikt fotokollage från mässan!

Formex vår 2019

Formex vår 2019 – Graffitibilen

Det första man möttes av i entrén var den här bilen och Zandra Rhodes färgstarka monter! Vilken färgexplotion perfekt boost till våren! Blev så glad att hinna få se hur ”denna coola japanska” konstnär målade bilen! Klart det mest kreativa den här dagen! Tänk om vi kunde få såna här bilar i framtiden!

Formex vår 2019

Formex – mässkatalogen – Framsidan säger en hel del om vårens trendiga färgskala! Känns mycket 80-tal!

Formex 2019Formex vår 2019 Formex 2019

Zandra Rhodes

Mitt i hallen mellan alla mässhallarna, kunde man beskåda Zandra Rhodes livsverk, och även träffa henne live. Den rosahåriga 78-åriga Londondamen med blå ögonskugga, som slog igenom med sin design för många många år sedan…Nu har hon ett museum med flashigt eget boende på taket i London. Hon har designat kläder till många kändisar som bla. Prinsessan Diana, Paris Hilton, Kylie Mingue och Freddy Mercury. I montern fick vi se några utvalda designerplagg och härliga färgstarka möbler! Tack för den färgkicken…det är aldrig för sent att bli en konstnär med rosa hår!

Kreativa montrar

I B-hallen finns de mest kreativa montrarna, vissa deltagare är helt nya designerns med hoppfulla drömma, några etablerade konstnärer och några som ställer ut för tredje året. Den här delen var något sparsmakad i år, vilket verkligen är synd…för det är ofta den som ger mest för oss DIY-intresserade. Hoppas att höstens Formexmässa fyller på med fler montrar och även ger oss en kreativ workshop!

Ernst – visar upp nyheterna!

Ernst monter var placerad där den brukade vara…och uppbyggt ungefär på samma sätt. Men lika vackert som vanligt! Snygg dukning, vackert bord, vårlika blommor, rustikt men ändå lätt och Skandinaviskt! Några fina nyheter var keramiken, med en blandning av glaserat/rå chamottelera…mycket lik Uppsala-Ekebygods men i ljusa färger…Snyggt! Ernstloggan, tyckte jag var mindre synlig på nyheterna, och lädersnoddarna var skippade…Bra Ernst, det skulle räcka med Ernstloggan signerad på undersidan av alla gods.

Godsaker

Efter den goda lunchen, var vi bara tvungna att går runt i den godare delen av C-hallen. Mia beställde nog den godaste kolan från Pärlans…och vilka fina förpackningar det finns! En egen godisbutik, står iallafall kvar på min önskelista till framtiden!

Formex vår 2019

Blommor i massor…även om de var i tyg, var det vackert!

Fick sådan längtan till en egen pergola fylld med blommor!

Formex vår 2019

Växtväggar

Tröttnar aldrig på sådan här växtväggar med vaser och vårblommor…Saknar nog min blompinne med vaser, kanske måste tillverka en ny snart…eller kanske fixa till rockring med vinterkottar som behöver sig ett vårlyft!

Pysselinspiration hos Creativ Company

Vårens nyheter hos CCHobby var fina! De hade fixat till montern riktigt snyggt i år! Flera produkter kan man pyssla till roliga Diy-projekt som möbler, brickor, lådor med ex. terrazzo dekorationer. Nya läderpapper med vackra mönster, gnuggisar till tygsaker, snygga makramégarner och även roliga tillbehör till Bullet Journal…Ni kommer säkert få se en hel del pyssel med deras material på bloggen under våren!

Formex vår 2019Formex vår 2019

Snygga skrivböcker från Paperme

Tänk vad kul att man kan träffa på folk som man inte sett på 25 år….och man känner igen varann! Här har ni företaget Paperme som drivs av Peter och Lovisa Franksson (Peter var min chef en tid när jag jobbade med ekonomi på GB-glace)…Ja världen är verkligen liten! Ursnygga saker till skrivbordet och pysslet….Mia beställde fina saker till hennes butik Kinoko, och jag blev så förtjust i deras mönstrade Bullet Journals-böcker, origamipapper, guldiga saxar och linjaler!

Formex vår 2019

Mileg – sötaste mössen i världen!

Mileg fortsätter att leverera sötaste miniatyrvärlden till mössen och kaninerna!

Påskinspiration

Afroart har alltid den sötaste ”Påskmontern” fina tovade djur, Quillade påskhängen, vackra pappersgirlanger och amplar. Sen kunde man hitta lite söta påskharar och kycklingar lite här och var på mässan! Fick sådan lust att göra en sån söt ”kycklingkruka i lera…

Formex vår 2019

Vilken fin växtpress! Umeå hade en stor monter med flera kreativa representanter! Den här vackra växtpressen fastnade jag för!

Formex vår 2019

Lantliga kök!

Även om det fanns mängder av moderna montrar med det absolut trendigaste…så är det fortfarande den här stilen som jag gillar…Lite lantligt!

Formex vår 2019

Fina fotogenlampor! Rotting kunde man hitta överallt…fortfarande, och väldigt fint till sommaren!

Formex vår 2019

Avsluta årets inspirationsdag med en vacker korg fylld med Mimosa…några söta lamor och mina fina pysselvänner Merja (Silverödlan) till vänster i bild och Mia (Kinoko & Miakinoko), till höger.

Ha en riktigt härlig vecka och snart helg! Hoppas ni fick en liten färgkick av dagens inlägg!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen