Diy Ljuslykta

Diy ljuslykta

Äntligen är det dax för ett nytt Diy (Gör-det-själv-pyssel) här på bloggen! Diy-trenden tycker jag är här för att stanna…man sparar mycket pengar på att tillverka egna inredningsgrejer, och så kul att ha gjort något alldeles själv. Den här ljusburken, är inte alls svår att göra…bara helt vanliga knutar, en glasburk och jutesnöre. Varsågoda dagens inspiration: Diy Ljuslykta

Diy Ljuslykta

Diy: Ljuslykta – en fin inredningsdetalj

Burk, jutesnöre

Ljuslykta – material:

🌿 Glasburk
🌿 Jutesnöre (CC Hobby)
🌿 Ljus

Verktyg: sax, limpistol, måttband

Burk, natursnöre

Ljuslykta – gör så här:

1) Klipp till flera bitar natursnören. Min burk var ca 20 cm hög och 15 cm bred. Jag klippte till 24 st snören med en längd på 80 cm st. Tänk så här: Tag ett snöre som är fyra gånger höjden på burken. Är du osäker tag hellre för långt en för kort, allt beror på hur tätt nät du vill göra, ju tätare nät desto längre snören.

2) Klipp även till ett snöre som du virar två varv runt burkens kant, och knyter fast. Knyt inte för tajt, det ska få plats några knutar på detta snöre.

Vika snöre
3) Vik ett snöre på mitten, enligt bilden.
Knyt ögla
4) Gör en ögla runt snöret, enligt bilden.
Knyta öglor
5) Fortsätt att knyta fast alla snören, dubbelvikta med en ögla.
Ljusburk
6) Nu är alla snören är på plats, det är enkelt att flytta runt knutarna i sidled på snöret, så att det blir lagom stora mellanrum mellan knutarna. Gör du färre snören och glesare mellan öglarna, blir det ett glesare nät, och det går lite snabbare att göra. En stor burk tar ju lite längre tid att göra. Gör som du gillar allra bäst, det är bara att testa sig fram, natursnöre är ett billigt material!
Knyta nät
7) Tag nu ett snöre från varje ögla, och håll ihop dem och gör en vanlig knut. Dra till knuten med fingrarna, så att det blir lika långt avstånd på höjden…det ska hålla en rak linje. Det är nu du bestämmer hur tätt eller glest nät du vill göra.
Ett varv knutar
8) Nu är första varvet med knutar klart! Det är bara att fortsätta med nästa varv. På detta vis håller man nätet rakt och fint!
Ljuslykta nät
9) Fortsätt att knyta varv efter varv, ett väldigt enkelt och avkopplande pyssel, som man kan knyta lite då och då.
Knyta nät
10) När du nått till botten av burken, kan man knyta lite tätare runt själva botten, bara ett par varv. Jag knyter inte under hela botten, för då blir det för tjockt och ostadigt.
Klippa nät
11) Klipp av snöret enligt bilden, som ni ser blev det mycket över för mig, det kan ju sparas till andra pyssel! T.ex fina tofsar eller fransar.
Nät, limpistol
12) Limma fast nätet på glasburkens botten.
Burk med nät
Glasburken med nät är klar! Den går ju att använda till annat än ljus, t.ex. att förvara värmeljus, pads, tvättmedel etc…
Ljuslykta

Diy Ljuslykta

Fyll gärna ljusburkens botten med sand eller små stenar kring ljuset så står det extra stadigt.

Tända ljus
Tänd din ljuslykta, och njut av de första mörka sensommarkvällarna!
Diy ljuslykta

Nu får min lykta stå i hallen, tillsammans med mina sommarfyndade stenar…Känns som man bevarar sommaren lite till!

Ha en riktigt bra vecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen