Löv pyssel

Löv pyssel

I veckan började jag samla löv för alla pyssel som jag tänkt göra. Jag tycker det är så fint med löv, alla former, ådringen i löven och den starkt gröna färgen. Visserligen blir det ju vackra även med de röda höstfärgerna…men då kanske det blir andra pyssel! Ett tips är att lägg dem mellan bakplåtspapper och pressa dem i en bok, eller lägga en bakplåt på dem om du inte ska använda dem direkt. Här är årets första Löv pyssel.

Löv pyssel

Löv pyssel – ett lätt pyssel för alla

Tänk på att gärna ta löv som fallit ned från träden, om du vill plocka fråga gärna markägaren. Men vi har ju rätt många träd i Sverige så några löv för pyssel är ju inte så farligt…det växer ju ut nya. Ett gratis pysselmaterial är det i alla fall!

Kort med lövtryck
Vackra lövtryck i regnbågens färger!
Löv, papper, tuschpenna

Löv pyssel – material:

🌿 Löv i olika storlekar och former
🌿 Tuschpennor (CC Hobby)
🌿 Akvarellpapper, eller kraftigare kartong som är fina att använda som kort.
🌿 Svart fin tuschpenna för textning

Verktyg: sax

Löv papper

Löv pyssel – gör så här:

Rita på löv
1) Rita på lövets baksida med tuschpenna, man kan rita samma färg över hela lövet eller måla randigt och följa bladets ådring och form.
Löv
2) De blad med mycket ådring, tycker jag gav allra bäst resultat!
Pressa med fingrarna
3) Lägg lövet med baksidan ned (det du ritat) och pressa mot pappret. Obs! Håll lövet still och tryck med fingertopparna. Prova dig fram så blir resultatet bättre och bättre, tänk på att trycka längs med lövets kant.
Eklöv

Eklöv

Detta var mitt första tryck, det blev ganska svagt. Testa gärna med olika sorts tuschpennor. De med flödigast färg gav allra bäst resultat. Tänk på att vara ganska snabb, så att tuschet inte torkat fast i lövet.

Lönn löv

Lönnlöv

En klar favorit är lönnlövet, det har så vacker form, och väldigt tacksam att trycka! Här målade jag med alla möjliga färger!

Avenbok

Avenboklöv

Jag tror detta är Avenbok, den lövsorten hade iallafall allra kraftigast ådring och blev väldigt effektfullt att trycka!

Löv pyssel
Tryck gärna fler blad i olika storlekar!
Lövtryck med tusch
Lövtryck med en färg, blir väldigt stilrent och snyggt!
Lövkort

Göra kort av lövtryck

Nu är det bara att plocka fram sax och en bra svart tuschpenna, så kan man göra fina dubbelvikta eller enkla kort. Skriv en hälsning! Det är väl härligt med hemmagjorda och personliga kort!

Löv pyssel
Fler lövkort av lönnlöv
Lövpyssel

Ja hoppas ni blev inspirerade att göra dagens enkla pyssel! Vill du kika på ett annat lövpyssel som jag gjort tidigare, klicka på länken, ”Lövlykta

Lycka till! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen