Lufttorkande lera pyssel

Lufttorkande lera

Idag bjuder jag på ett par helt nya och superroliga pyssel med lufttorkande lera! Canvastavlor med lera, papier mache och modelleringsspakel. Jag kommer att visa er två fina Diykit som kommer från CC Hobby, med alla tillbehör för att skapa nya dekorationer till hemmet.

Betalt samarbete/Reklam för CC Hobby

Lufttorkande lera

Lufttorkande lera – Tavlor & ljusstakar

Tänk att man kan skapa så mycket till sitt hem med bara sina händer och enkelt material som lera! Det här är definitivt ett pyssel jag kan rekommendera för alla, liten som stor! Alla kan vara med och skapa och göra på sitt sätt!

Lufttorkande lera

Diy-kit för att skapa inredning

💖 Diy-kit maxi skapa canvasdukar med tre olika material
💖 Diy-kit mini modellering av ljusstakar

Alla tillbehör finns med i paketen för att skapa hantverk till hemmet!

Diykit material

Diy-kit Canvastavlor

Här ser ni vad som är med i Diy-kitet! Ett perfekt paket att ge bort som gåva till den som har allt och vill testa något nytt!

Lufttorkande lera: ansikte

Det ingår tre canvasdukar, ett paket lera samt ett rör som används som kavel. Här är det fritt fram att skapa efter sin fantasi! På beskrivningen som medföljer paketet har de gjort ett snygg skrynkeltavla. Jag skapade ett ansikte.

 1. Börja med att kavla ut lera, ca 3 mm tjockt.
 2. Lägg den över canvasduken, pressa fast med fingrarna, jag täckte även in sidorna. Det kommer att bli sprickor när leran torkar, men det är lätt fixat med mer lera och vatten. Välj hellre att först göra framsidan på canvasduken och täcka in sidorna när ansiktet torkat, då kan lerans röra sig på duken när den torkar.
 3. Gör detaljer som ögon, mun, näsa med att jobba med leran med händerna och vatten. Så fort leran känns torr så arbeta in vatten och förvara den hela tiden i sitt paket med extra plast.
 4. Låt torka ett par timmar, lägg sedan på lite mer lera och vatten på ansiktet, för att göra tavlan mer stabil, får en mer levande känsla samt att sprickorna försvinner. Ni kan se resultatet längre ned här i inlägget.
 5. Vill man måla den är det bara att använda vanlig hobbyfärg, det medföljer ljuslila och blå färg samt en pensel i Diy-kitet. Jag tyckte den var fin helt naturell. Den blir helt vit när leran torkat.

Papier maché tavla

Det här är ett material som verkligen är spännande och går att göra mycket av! Färdig papperspulp som man bara blandar med vatten. Papier machén kan användas till att skapa fina skulpturer, och det är bara fantasin som sätter gränsen! Eftersom vi närmar oss Alla hjärtans dag, så blev det en ”hjärttavla”!

 1. Blanda till Papier maché massan genom att blanda 3 delar papperspulp och 1 del vatten. Rör med sked och börja skapa!
 2. Det här var såå härligt att skapa med! Bara att kladda på och forma mönster med händerna. Man kan också använda de fina verktygen som finns med i Diy-kitet, gör ränder, rutor, cirklar eller vad man kommer på!
 3. Tavlan har en längre torktid än de andra tavlorna, så räkna med något dygn eller två innan den är helt torr. Färgen blir även ljusare.
 4. Vill man måla den är det bara att plocka fram färg och pensel.

Spakeltavla

Att testa att göra en spakeltavla är något som legat på min pyssellista väldigt länge! Det här var den absolut roligaste och mest avkopplande tavlan att skapa! Så här gör man:

 1. Plocka fram canvastavlan, burken med modelleringsmassan (det följer med 2 st i paketet) samt verktygen. De här verktygen är himla bra och kan användas till alla tavlorna samt även till måleri!
 2. Smacka på massan på duken och börja skapa, prova de olika verktygen och gör mönster efter fantasin! På Pinterest hittar ni en hel del inspiration sök på ”spackeltavla”
 3. När du är nöjd med mönstret (det går att göra om i all oändlighet), så låt den bara att ligga och torka ett dygn.
 4. När den är helt torr funkar det att måla den! Jag valde att ha den naturell, den här tavlan blev jag mest nöjd med!
Canvastavlor

Canvas tavlorna är klara!

Tavlorna är klara och bara att sätta upp på väggen! Dax för pyssel nr 2!

Lufttorkande lera

Lufttorkande lera

Dax för det Mini-diykitet för att skapa ljusstakar! Jag blev så inspirerad när jag såg paketet med den randiga ljusstaken, känns så franska och nyskapande! Roligt med den naiva konststilen, det verkar som det är en stor trend 2024 i skaparvärlden. Art-decó och konstverk i fransk/italiensk stil så man mycket av på årets Formexmässa!

Skapa ljusstakar i lufttorkande lera

Allt som behövs för att skapa de här ljusstakarna finns i paketet, lera, ljushållare samt den blå färgen och penseln.

 1. Börja med att dela leran i bitar och knåda den mjuk. Använd vatten för att göra den mer formbar. Man kan göra mönster med ex, tandpetare, en gaffel/kniv/sked eller använd en sushi-ätpinne för att göra mönster.
 2. Arbeta med händerna, tryck ner ljushållaren i toppen på lera, lägg till vatten och mer lera för att få bort eventuella sprickor. Låt torka! Blir det mer sprickor är det bara att lägg på lite vatten och pressa fast mer lera tills du är nöjd. Det är här ett toppenmaterial för att skapa små konstverk!
 3. Den tredje ljusstaken med ränder tryckte jag bara ned ett stearinljus för att skapa ljusformen och sedan ta upp, det funkade även utan ljushållare i leran.
 4. När ljusstakarna torkat blir leran helt vit och kan målas! Vill man ha ljusstakarna blanka är det bara att pensla på ett lager hobbylack.

4) När leran torkat målade jag ränder i olika tjocklek, lite naivt med flit!

Tavlor

💚Tavlorna kom upp på väggen i min skaparhörna! Jag gillar ju den avskalade vita stilen, men er man den mer färggranna typen så är det bara att gå loss med massa färg!

Lufttorkande lera

💚 Med ljusstakarna framför tavlorna blev det en riktig fransk känsla! Nu kändes det direkt mer vårlikt i min skaparhörna!

Hoppas ni fått lust att testa ett Diy-kit med massa kreativ skapande! Det är ju alltid kul att lära sig något nytt på det nya året!

🌺 Nu har ni möjlighet att beställa fint pysselmaterial från CC Hobby se med 20%rabatt med min rabattkod DIYsweden20 kika in och se så mycket fint de har!
🌺 Rabattkoden gäller t.om. 30 April 2024, rabatten gäller ej nedsatta varor eller Cricut.

Lycka till! 💖 Kramar Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen