Höstkrans av Renfana

Höstkrans

Då var det dax att göra en ny krans till dörren! Jag gillar ju verkligen att göra kransar som ni säkert märkt! Det har blivit många olika kransar under åren….med löv, blommor, kottar, frukter och även godis! Jag försöker att använda mig av det som finns att få tag i just nu. Idag blir det en höstkrans av Renfana, en gul/orange växt som du kan finna på många åkrar och i dikeskanter. Den blommar mellan juli-september, så passa på att ut och plocka!

Höstkrans

Höstkrans i vackra höstfärger

För att göra kransen lite fylligare och spretigare, blandade jag i små buketter av ormbunkskvistar..

Renfana

Renfana

De här guloranga blommorna plockade jag med mormor och mamma på landet varje sensommar. Mormor ställde dem i vaser överallt i huset, de torkade så fint och fick stå i fönstren hela vintern. De kanske inte doftar så gott, men himla vacker höstfärg. Mitt allra bästa tips om ni ska ut och plocka, ta på gummistövlarna…de växer ofta ute på fälten och djupt nere i diket, ta med en vass sekatör, de är omöjliga att bara få av med händerna.

Vill du läsa mer om Renfana, klicka på länken.

Krans renfana

Höstkrans – material:

🌿 Renfana, plocka en rejäl bukett.
🌿 Ormbunke
🌿 Kransstomme – metallring
🌿 Tunn grön ståltråd för blomster

Verktyg: sekatör

Höstkrans av renfana

Höstkrans – gör så här:

Renfana kvistar
1) Knipsa kvistar av Renfana i mindre bitar.
Ormbunke
2) Knipsa även bitar av Ormbunke i mindre delar.
Binda krans
3) Gör små buketter av Renfana och Ormbunke, linda fast ståltrådsrullen på metallringen (knipsa ej av den), vira runt buketten.
Renfana krans
4) Fortsätt av göra små buketter och vira fast dem på metallringen. Det kan vara väldigt fint att bara göra en halvbunden krans om man har en sån här fin metallring…men denna gång ville jag göra en hel.
Krans
5) Kransen är klar att hängas upp!
Dörrkrans

Ny höstkrans på dörren

Den passade precis runt vårat fönster på dörren! Vill nog alltid ha en krans där…känns lite tomt utan. Det blev ju fint mot den gröna dörren!

Inomhus krans
Kransen passar ju utmärkt att ha inomhus också! Den torkar fint, men kanske blir lite brunare med tiden.

Hoppas ni hittar någon Renfana ute i naturen, annars är det ju fint med Rönn, Ekblad eller andra fina fina blommor! Vill du kika på fler kransar som jag gjort, klicka på länkarna. Ekkrans, Lövkrans, Kärleksörtskrans…ja det finns fler att hitta om ni söker på ordet krans på bloggen.

Lycka till! 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen